Grote Zaal (foto Hans Hoekstra)

Rondleiding

zo 10 dec 2023 13:00 - 14:15
zo 10 dec 2023
13:00 - 14:15
  • zo 10 dec 2023
    13:00 - 14:15
    Excl. drankje
    Rondleiding

Een unieke kans om voor én achter de schermen te kijken 

Een rondleiding is dé kans om voor en achter de schermen te kijken in een van de mooiste concertzalen van Europa. Een enthousiaste gids vertelt je alles over de geschiedenis van het Muziekgebouw en zijn bijzondere architectuur. 

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de eindeloze mogelijkheden van de Grote Zaal en zijn prachtige akoestiek. Kom op plekken die anders niet toegankelijk zijn voor publiek, zoals het backstage-gebied, de kleedkamers, het loading dock en de artiestenfoyer. En vergeet vooral niet te genieten van het mooie uitzicht over het IJ vanaf de Foyerdecks.

De rondleiding is in het Nederlands, start in de Entreehal en duurt ruim een uur. Iedere rondleiding is weer anders en afhankelijk van wat er op dat moment gaande is in het gebouw. Houd er rekening mee dat er bij de rondleiding veel gelopen wordt. Voor mensen in een rolstoel is vrijwel alles bereikbaar met de lift.

Orgelconcert vooraf
Combineer je rondleiding met het orgelconcert in de Kleine Zaal. Het concert begint om 11.00 uur, de rondleiding om 13.00 uur. Voor het concerten moet je apart een ticket kopen.

Onderdeel van