Fatiha + Amsterdams Andalusisch Orkest (foto Meesterwerk)

Fatiha + Amsterdams Andalusisch Orkest

vr 30 jun 2023 20:00 - 21:00
vr 30 jun 2023
20:00 - 21:00
  • vr 30 jun 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 DJ Inesse
20:00 - 21:00 Fatiha + Amsterdams Andalusisch Orkest
21:00 - 23:00 DJ Inesse

Uitvoerenden

Fatiha Alyoud zang
Amsterdams Andalusisch Orkest

De betoverende zang van Fatiha in Arabisch-Andalusisch repertoire

Fatiha raakte in haar jeugd geïnspireerd door de muziek van populaire Arabische grootheden als Oum Khaltoum, Fairuz en Naima Samih. Haar zangtalent hield zij echter verborgen, tot het 10-jarig jubileum van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Toen zong zij tijdens een uitverkocht de Meervaart de sterren van de hemel en betoverde het publiek met haar prachtige stem. Tijdens dit concert zingt ze een mix van nummers van haar favoriete Arabische diva’s.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt muziekvormen van Granada tot Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Andalusië, de zuidelijkste regio van Spanje kent een rijke cultuur met Arabische invloeden. Na de christelijke herovering vluchtten veel moslims naar Noord-Afrika en namen zij de Arabisch-Andalusische muziek mee. De talentvolle zangeres Fatiha Alyoud, vaste zangeres van het Amsterdams Andalusisch Orkest, vertolkt samen met het orkest op meeslepende wijze deze melodieuze muziek.

i.s.m.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.