James Wood (foto Marieke Wijntjes)

Openbare repetitie Apokalypsis

Collegium Vocale Gent, BL!NDMAN [sax] + Darius Battiwalla
do 28 sep 2023 16:00 - 17:30
do 28 sep 2023
16:00 - 17:30
  • do 28 sep 2023
    16:00 - 17:30
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

16.00 uur / Grote Zaal
Openbare repetitie van Apokalypsis, het nieuwe werk van James Wood

± 17.00 uur / Grote Zaal
Nagesprek met componist James Wood en Eric Sleichim van BL!NDMAN[sax] door muziekjournalist Frederike Berntsen

Uitvoerenden

Collegium Vocale Gent
James Wood dirigent
BL!NDMAN [sax]
Darius Battiwalla orgel

Nieuwe muziek van James Wood over het einde der tijden

Openbare repetitie voor het nieuwe werk Apokalysis van de Britse componist en dirigent James Wood. Apokalysis is een compositieopdracht van Muziekgebouw aan ’t IJ en Collegium Vocale Gent, met steun van Ammodo. 

Alleskunner James Wood presenteert een grootschalig oratorium, waarin hij een parallel trekt tussen de aaneenschakeling van rampen in onze tijd en het laatste Bijbelboek, de Openbaring van Johannes. De zeven bazuinen van de Apocalyps vertaalt hij naar de zeven saxofonisten van ensemble BL!NDMAN [sax]. De topzangers van Collegium Vocale Gent vertolken de Latijnse teksten van de Heilige Johannes die Wood plaatst naast hedendaagse voorspellingen en verslagen van recente, door de mens veroorzaakte rampen, die een beangstigende gelijkenis vertonen met de originele visioenen.

Première
Het opdrachtwerk Apokalysis beleeft vanavond om 20.15 uur de première tijdens het concert door Collegium Vocale Gent, BL!NDMAN [sax] en organist Darius Battiwalla. Frederike Berntsen verzorgt om 19.15 uur op Foyerdeck 1 de inleiding.