Pynarello (foto Foppe Schut)

Oerknal

Pynarello, Simone Bottasso + Sinan Arat
do 30 jan 2025 20:15 - 22:00
do 30 jan 2025
20:15 - 22:00
  • do 30 jan 2025
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Nieuwe muziek van Geerten Feller, Kika Sprangers, Julian Schneemann en improvisaties van Simone Bottasso en Sinan Arat gebaseerd op Also sprach Zarathustra van Richard Strauss. Met live visuals van Vincent Rang.

Uitvoerenden

Pynarello
Simone Bottasso diatonische trekzak
Sinan Arat ney
Vincent Rang live visuals

Een droomwereld van klanken en beelden

De oerknal uit Also sprach Zarathustra is het begin van de Pynarello versie van het verhaal van de oude Perzische profeet. De wondere wereld van Strauss krijgt hierbij reliëf met nieuwe werken van componerende Pynarelloleden en improvisaties van gasten uit diverse windstreken. Ondertussen creëert Vincent Rang live visuals met een aquarium. Het resultaat is een droomwereld van klanken en beelden die symbool staat voor de veelzijdigheid en creativiteit van Pynarello. 

Het door violiste Lonneke van Straalen opgerichte orkest Pynarello baart opzien door de informele podiumpresentatie en het vermogen om alles zonder dirigent en uit het hoofd te spelen. Het leverde al vele spannende en ontroerende programma’s op. Met Julian Schneemann als nieuw artistiek leider neemt de spannende veelkleurigheid alleen maar toe. Dat blijkt al uit de toevoeging van de ney van Sinan Arat en het gebruik van hallucinerende visuals.