Isabel Pronk (foto Marco Borggreve)

Isabel Pronk

Lunchconcert i.s.m. Dutch Classical Talent
do 19 dec 2024 12:30 - 13:30
do 19 dec 2024
12:30 - 13:30

Programma

Muziek van Astor Piazzolla, Kurt Weill, Wende Snijders en een nieuw werk van Sarah Neutkens. Met tekst van Amanda Payne.

Uitvoerenden

Isabel Pronk mezzosopraan

Gevoelens van kwetsbaarheid in de nacht

Dutch Classical Talent-finalist Isabel Pronk verhaalt in dit programma over de gevoelens van eenzaamheid en kwetsbaarheid die een mens overvallen in de nacht. Maar het geeft ook kracht als je teruggeworpen wordt op jezelf. Te midden van muzikale gasten etaleert Pronk haar uitstekende tekstgevoel en haar aanleg voor theater. Componiste Sarah Neutkens schreef speciaal voor haar een nieuw werk.

De jury van Dutch Classical Talent over Isabel Pronk: ‘Een innemende persoonlijkheid die vastberaden en gretig haar verhaal vertelt op het podium. Haar warme stem, goed gevoel voor tekst in combinatie met een vleugje theater zijn de perfecte ingrediënten voor een boeiend concert.’

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef.