Limite

Mário Peixoto, Metá Metá, Andy Moor, Terrie Ex
do 27 jun 2024 20:30 - 22:30
do 27 jun 2024
20:30 - 22:30
  • do 27 jun 2024
    20:30 - 22:30
    Grote Zaal

Uitvoerenden

Metá Metá 
Juçara Marçal vocals
Kiko Dinucci gitaar
Thiago França saxofoon

Andy Moor, Terrie Ex gitaar

Mário Peixoto regie, productie, script, edit
cast Olga Breno, Tatiana Rey, Raul Schnoor, Brutus Pedreira, Iolanda Bernardes, Edgar Brazil, Mário Peixoto, Carmen Santos 
Edgar Brazil cinematografie
Ruy Costa, Brutus Pedreira regie-assistent
Rui Costa, Ruy Santos camera assistent

Limite (1930) is volgens filmkenners de beste film van de Braziliaanse cinema. Metá Metá, een van Brazilië’s beste bands, speelt samen met leden van The Ex een nieuwe, hedendaagse soundtrack bij dit historische meesterwerk.

De zwijgende film van schrijver en dichter Mário Peixoto werd en wordt bewonderd door filmgrootheden. Peixoto raakte geïnspireerd door een foto van André Kertész van twee geboeide mannenhanden om de nek van een vrouw die recht in de camera staart. Die ene foto leidde tot het sombere verhaal van een man en twee vrouwen, verloren dobberend in een roeibootje op zee. Flashbacks ontvouwen de geschiedenis van het drietal. Bijna was de film in de vergetelheid geraakt, maar na rigoureuze restauratie kan hij weer worden vertoond.

Bij een hernieuwde kennismaking hoort een nieuw geluid, dachten de Braziliaanse giganten van Metá Metá, die een mix spelen van jazz, rock, samba en candombléritmes. Bovendien kijkt de band graag over de grenzen van zijn eigen discipline heen. Het leverde Juçara Marçal (zang), Kiko Dinucci (gitaar) en Thiago França (saxofoon) meerdere Braziliaanse muziekprijzen op én de bewondering van Christiane Jatahy, associate artist van het Holland Festival. Samen met Andy Moor en Terrie van de door hen bewonderde Nederlandse band The Ex spelen en improviseren ze hun eigen fonkelnieuwe soundtrack bij de film.