Pierre-Laurent Aimard (foto Marco Borggreve)

Warm-Up Ligeti Festival

Met o.a. Pierre-Laurent Aimard en Reinbert de Leeuw
za 24 feb 2018 20:15 - 21:30
za 24 feb 2018
20:15 - 21:30
  • za 24 feb 2018
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal

Programma

György Ligeti Fragmenten uit Vioolconcert (Joseph Puglia) György Ligeti Delen 1, 5 en 7 uit Musica ricercata (Pierre-Laurent Aimard) György Ligeti Etudes nr. 3 ‘Touches bloquées’, nr. 8 ‘Fém’ en nr. 10 ‘Der Zauberlehrling’ (Pierre-Laurent Aimard) György Ligeti Strijkkwartet nr. 2 (Dudok Quartet Amsterdam)

Uitvoerenden

Maartje Stokkers presentator

Gasten:
Pierre-Laurent Aimard pianist en artistieke supervisie Ligeti Festival
Reinbert de Leeuw dirigent en adviseur Ligeti Festival

Met muzikale medewerking van:
Joseph Puglia viool
Dudok Quartet Amsterdam
Judith van Driel viool
Marleen Wester viool
Marie-Louise de Jong altviool
David Faber cello

Componist György Ligeti (1923-2006) hoort thuis in het selecte rijtje van de allergrootste 20e-eeuwse componisten als Bela Bartók en Igor Stravinsky. Zonder het te beseffen kennen veel mensen zijn muziek al van beroemde films als 2001 A Space Oddysey en The Shining.

Als opmaat en smaakmaker voor het Ligeti Festival (5 t/m 8 april) vormt deze 1,5 uur durende talkshow mét live muziek de perfecte kennismaking met een van de meest fascinerende componisten van de 20e eeuw.

Te gast zijn meesterpianist Pierre-Laurent Aimard en dirigent Reinbert de Leeuw. Weinigen hadden zo’n nauwe band met Ligeti als deze twee. Wat fascineert hen zo in zijn muziek? En wat voor een mens was Ligeti? Dat horen we van Aimard en De Leeuw. Daarnaast laten Aimard, het Dudok Quartet Amsterdam en violist Joseph Puglia in enkele sleutelwerken van Ligeti horen hoe fantastisch zijn muziek is.

Ligeti Festival mede mogelijk gemaakt door:

Onderdeel van
György Ligeti (foto Schott Archive, Peter Andersen)
György Ligeti (foto Schott Archive, Peter Andersen)