Amnesia Scanner (foto Satoshi Fujiwara)

FIBER X The Rest is Noise

Amnesia Scanner + Pan Daijing + Nikki Hock & Loma Doom + Jasmín
vr 4 jan 2019 20:30 - 23:30
vr 4 jan 2019
20:30 - 23:30
  • vr 4 jan 2019
    20:30 - 23:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

19.30-20.15 Pre-concert talk with Amnesia Scanner and Pan Daijing


20.30 Nikki Hock & Loma Doom - INFINITE PLANES (live AV)
21.20 Pan Daijing presents Fist Piece (live AV)
22.30 Amnesia Scanner – AS Oracle (live AV)


Jasmín
plays in between and after live acts

Visionaire audiovisuele performances over een wereld in flux

Na twee uitverkochte edities kan er inmiddels van een nieuwjaarstraditie worden gesproken. FIBER en The Rest is Noise presenteren op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar een avond met cutting-edge audiovisuele performances van de meest toonaangevende en aanstormende artiesten van dit moment. Editie 2019 gaat over de kracht van storytelling en een wereld in flux. De shows geven uitdrukking aan het moment waarin we ons nu bevinden; de onzekere, technologische wereld van vandaag en morgen.


Voor deze derde editie staan er drie visionaire audiovisuele performances op het programma die de huidige tijdgeest duiden: Amnesia Scanner presenteert de Nederlandse première van AS Oracle, Pan Daijing presenteert haar ijzingwekkende Fist Piece en Amsterdamse muzikant Loma Doom en kunstenaar Nikki Hock presenteren hun nieuwe samenwerkingsproject INFINITE PLANES. Jasmín (DJ) verzorgt de muzikale omlijsting.


Amnesia Scanner - AS Oracle (Live AV)
Het Berlijnse duo Amnesia Scanner is één van de meest besproken elektronische muziek-fenomenen sinds hun oprichting in 2013. Laverend tussen de experimentele clubscene en de hedendaagse kunstwereld, creëren de Finse muzikant en architect/ontwerper Ville Haimala en Martti Kalliala audiovisueel werk over de steeds weer vervreemdende menselijke relatie met geavanceerde digitale technologieën - van blockchain tot artifiële intelligentie. Het duo maakt hierbij veelvuldig gebruik van de beeldcultuur van het internet – de wereld van obscure chatrooms, dark web en memes – en combineren dit met een muzikale samensmelting van elektronische clubmuziek, pop, hiphop en synthetisch sound design. In hun nieuwe audiovisuele live show AS Oracle, zal Amnesia Scanner samen optreden met een gesimuleerd bandlid: een artificiële intelligentie entiteit met de naam Oracle


Pan Daijing - Fist Piece (Live AV)

De in zuidwest China geboren Pan Daijing heeft een unieke positie ingenomen in het hedendaagse experimentele muzieklandschap. Gestart vanuit Berlijn met een reeks radicale en lichamelijke noise-performances, twee EP’s en haar debut album LACK, is de audiovisuele show Fist Piece haar meest ambitieuze en complexe werk tot nu. Ze brengt op een unieke manier de kunst van storytelling, improvisatie, choreografie en film samen met noise en zang in fysieke uitvoeringen. Fist Piece is een live expansie van haar gevierde debuutalbum LACK dat in 2017 uitkwam op het Berlijnse label PAN.


Nikki Hock & Loma Doom - INFINITE PLANES (Live AV)

INFINITE PLANES is een meeslepende audiovisuele ervaring van de Nederlandse multidisciplinaire kunstenaar Nikki Hock en muzikant Loma Doom, de nieuwe alias van Amsterdamse curator en dj Femke Dekker. Binnen dit audiovisuele verhaal vinden de twee elkaars fascinatie voor de relatie tussen chaos en orde. Door middel van onverwachte wendingen en gewelddadige ontmoetingen tussen beeld en geluid creëert het duo een abstract landschap dat de elementen, tijd en zwaartekracht overstijgt.

Jasmín (DJ) verzorgt de muzikale omlijsting van de avond.


Over FIBER

FIBER is een in Amsterdam gevestigd platform voor digitale cultuur en experimentele, audiovisuele performances. In nauwe samenwerking met een levendig netwerk van audiovisuele kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, creative coders en muzikanten onderzoekt, toont en ontwikkeld FIBER tastbare ervaringen die de impact van geavanceerde technologie ontsluiten. Binnen alle activiteiten heeft FIBER een focus op de ondersteuning van opkomend talent.

Cutting-edge audiovisuele performances