Nieuw Ensemble (foto: Martina Simkovicova)

Nieuw Ensemble

Sinterklaasavond
do 5 dec 2019 20:15 - 22:00
do 5 dec 2019
20:15 - 22:00
  • do 5 dec 2019
    20:15 - 22:00
    Pauze 20:50
    Grote Zaal

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding
door Joël Bons

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma

Franco Donatoni Refrain II 
Elliott Carter Con Leggerezza Pensosa 
Il Hoon Son Musical Game Series #7 'Rhythm Bomb' 
Theo Loevendie Bons 
Pierre Boulez Eclat 
Mayke Nas La belle chocolatière 
Mo Wuping Fan II 
Georges Aperghis Lost Connections 

Uitvoerenden

Nieuw Ensemble
Ed Spanjaard
dirigent

Het Nieuw Ensemble speelt onder leiding van Ed Spanjaard op deze avond zijn allerlaatste concert. Als afscheidscadeau speelt het NE nog één keer de favoriete stukken zoals gekozen door het publiek. De speellijst wordt binnenkort bekend gemaakt!

Het unieke repertoire van het NE bestrijkt veertig jaar – 1980-2020 – en weerspiegelt de ontwikkeling van de nieuwe muziek in vier decennia. In die periode heeft het Nieuw Ensemble in totaal 1.270 werken gespeeld. Uit een representatieve selectie van 158 composities koos het publiek zijn favorieten. Die worden vanavond gespeeld. Bijna alle stukken werden geschreven voor de basisbezetting van het Nieuw Ensemble met zijn karakteristieke tokkelinstrumenten.

Nieuw Ensemble
De bloeiperiode van het Nieuw Ensemble heeft talloze waardevolle projecten, concerten en stukken opgeleverd. 'Bijna al onze dromen zijn gerealiseerd, nu is het tijd om onze bakens te verzetten', aldus artistiek leider Joël Bons, die zich inmiddels op het componeren toelegt. Ook dirigent Ed Spanjaard en de musici waaieren uit. Op deze Sinterklaasavond deelt het ensemble uit: cd's, posters, programmaboekjes en partituren uit het archief worden weggegeven.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en Société Gavignies.

 

Dit concert wordt live uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.


Sinterklaasavond = pakjesavond: het Nieuw Ensemble deelt uit

Onderdeel van