Saskia Macris

The Art of Rhythm

Nieuw Amsterdams Peil
zo 13 sep 2020 16:00 - 17:00
zo 13 sep 2020
16:00 - 17:00
  • zo 13 sep 2020
    16:00 - 17:00
    Excl. pauzedrankje
    Kleine Zaal

Programma

Claude Vivier Pulau Dewata
Saskia Macris Sol Cathare 
Luc Ferrari Cellule 75
Heiner Goebbels Surrogate

Uitvoerenden

Niels Meliefste slagwerk
Pepe Garcia slagwerk
Gerard Bouwhuis piano

Ritme als inspiratiebron

Livestream

Beide concerten zijn uitverkocht, maar je kunt erbij zijn via de gratis livestream hierboven.

Hoe kun je met een livestream daadwerkelijk een live gevoel bij de kijker teweeg brengen? Hoe kun je verder komen dan het gevoel van een ééndimensionale concertregistratie? Aan de hand van deze vragen besloot Nieuw Amsterdams Peil één bewegende camera te gebruiken en de cameraman vrij door de zaal te laten bewegen. De camera is zo onderdeel van het concert. Een paar kleine tv-monitors laten het publiek dat in de zaal zit meebeleven wat het publiek thuis ziet.

Steun de musici & componisten
De culturele sector, waaronder ook vele musici en componisten, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Deze livestream is dan ook mede bedoeld om hen een hart onder riem te steken, ook financieel. Donaties komen volledig ten goede aan de musici en componisten die betrokken zijn bij dit concert. Doneren kan eenvoudig via o.a. iDeal. Dank alvast!Alle componisten in dit concert gebruiken ritme als inspiratiebron. Claude Vivier brengt een hommage aan de muziek en mensen van Bali, met echo’s van het typische slagwerk van de Indonesische gamelan-ensembles. Voor Heiner Goebbels is juist de ruige hartslag van een stad inspiratie voor een opwindend trio. Luc Ferrari schept zijn eigen wereld met buitengeluiden, elektronica, piano en slagwerk, terwijl Saskia Macris de oerkrachten opzoekt die schuilgaan in ritmes. Daarvoor ontwierp zij zelfs een nieuw instrument.


Of we vanmiddag onze heupen kunnen stilhouden, is zeer de vraag. ‘Rhythm is something you either have or don't have, but when you have it, you have it all over.’ (Elvis Presley)

Dit concertprogramma wordt ook uitgevoerd om 13.30 uur