We dromen de zalen vol

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement. Aan alle mensen die theater een warm hart toedragen.

Het kunstwerk bestaat uit een column van Jan Beuving en een video, en gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie sluimert van wat straks weer kan en mag. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit.

Verder werd er samengewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Win 2 kaarten
Het publiek maakt kans om 2 kaarten te winnen voor een voorstelling of concert naar keuze, wanneer straks de deuren weer helemaal open gaan. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt. De sector stelt hiervoor 400 vrijkaarten beschikbaar.

‘’Wij zijn klaar om te spelen.
wij wachten - met u - op de rook.’’

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl