Zakelijke evenementen

Welkom bij het Muziekgebouw!

Een toonaangevend concertpodium in een iconisch gebouw aan het Amsterdamse IJ. Licht en ruimte, uitzicht over het water, zalen met ongekende mogelijkheden en prima bereikbaar: het Muziekgebouw heeft het allemaal. De ideale plek voor je zakelijk evenement.

Voordelen op een rij


Voor grote en kleine evenementen
Een internationaal congres of bescheiden vergadering? We hebben altijd een geschikte ruimte.

Prima bereikbaar
Parkeergarage onder het gebouw, een tramhalte voor de deur en het Amsterdam Centraal Station op 15 minuten loopafstand.

Prachtige ligging
Spectaculair uitzicht over het IJ.

Flexibel
Maak er helemaal jóuw evenement van. Met zaalopstellingen, uitlichting, aankleding, ontvangst en catering op maat. Ook combinaties mogelijk met Bimhuis, Mövenpick Hotel en Passenger Terminal Amsterdam. 

Moderne techniek
State-of-the-art in licht, geluid, video-projectie, hybride evenementen en livestreaming. Gratis gepersonaliseerde wifi.

Uitstekende logistieke faciliteiten
Loading docks, goederenliften, beweegbare vloerdelen.

Duurzaamheid voorop
Een van de meest duurzame culturele instellingen in Amsterdam, BREEAM gecertificeerd. 

Topservice
Ons bevlogen team denkt graag met je mee om je gedroomde evenement waar te maken. Of te overtreffen.


Video tour

Jouw evenement in Muziekgebouw

Hoe verloopt het organiseren van een event in het Muziekgebouw in de praktijk? Wat is er mogelijk en hoe benut je de mogelijkheden optimaal? In onderstaande artikelen delen we onze ervaringen, en die van eventmanagers.

Ruimtes

.

Grote Zaal

Wij durven met gemak te stellen dat de Grote Zaal de meest flexibele zaal van Amsterdam is. In deze hypermoderne zaal zijn de mogelijkheden eindeloos. Zowel de vloerdelen, stoelen, plafond als achterwand zijn beweegbaar. Hierdoor kan een congresopstelling tijdens een borrel binnen een uur moeiteloos worden omgetoverd in een dineropstelling. De zaal heeft rondom ledverlichting waarmee je de sfeer kan creëren die past bij je evenement.
Opstellingsmogelijkheden

.

Entreehal

De ruime Entreehal is de centrale ruimte waar de gasten samenkomen. Door de grote glazen façade heb je een schitterend uitzicht over het terras en het IJ. De Entreehal heeft plaats voor de garderobe, registratie en catering. En leent zich perfect voor branding en het plaatsen van stands.

Capaciteit

.

Foyerdeck 1

In deze prachtige lichte ruimte geniet je van het weidse uitzicht over het IJ en de stad Amsterdam. Foyerdeck 1 kun je zien als een verlengstuk van de Entreehal en wordt veel gebruikt voor kleinere gezelschappen, diners en extra standruimte.

Opstellingsmogelijkheden

.

Kleine Zaal & Foyerdeck 3

Zowel de Kleine Zaal als naastgelegen Foyerdeck 3 hebben een spectaculair uitzicht over het IJ, zijn ideaal als locatie voor kleinere groepen en als break-out zaal. Bijzonder aan de Kleine Zaal is de glazen schuifwand. Deze kan in zijn geheel worden weggeschoven, waardoor er één grote ruimte ontstaat met Foyerdeck 3.

Opstellingsmogelijkheden

.

Atrium

Het Atrium is een grote, hoge en open entreeruimte op de 2e verdieping. Hier komen bezoekers binnen die aankomen via de voetgangersbrug. Het Atrium heeft veel lichtinval en is ideaal voor het plaatsen van stands. Daarnaast heeft het een exclusief terras met uitzicht over het IJ, richting Amsterdam Noord.

Opstellingsmogelijkheden

.

Atriumzaal

Voor kleinere bijeenkomsten biedt de Atriumzaal een uitkomst. Aan weerszijden van de zaal bevinden zich vier break-out kamers. De Atriumzaal wordt ook gebruikt door de afdeling Educatie voor SoundLAB workshops; hier kan muziek worden gemaakt en leert men componeren op unieke muziekinstrumenten. Dit kan ook onderdeel zijn van een zakelijk evenement! 

Opstellingsmogelijkheden

Portfolio

Event aftermoviesPartners

                                  

Faciliteiten

Duurzaamheid


Het Muziekgebouw gaat bewust om met energie en afval, en streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Wij zijn een van de duurzaamste culturele instellingen in Amsterdam.

• Energie label A
• BREEAM-certificaat met duurzaamheidscertificaatscore ‘erg goed’
• Bijna 1000 zonnepanelen op het dak
• Isolatieglas (HR+) in hele gebouw
• Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door middel van een warmte- en koudeopslag (WKO) in de kade voor het gebouw
• Alle verlichting aan de raamzijde van alle kantoren is voorzien van lichtsensoren. Bij voldoende licht van buiten wordt de verlichting binnen automatisch gedimd.
• Gescheiden afvalinzameling. Door het gebruik van drukcontainers kunnen we het aantal afvaltransporten beperken tot één per week (in plaats van vijf). Alle afvalinzameling gebeurt per e-boot.
• Alle houten vloeren zijn FSC-gecertificeerd
• Lege cartridges worden gerecycled
• Verlichting in het gebouw is grotendeels LED

 

Techniek


Moderne technische faciliteiten
Muziekgebouw heeft een eigen team van professionele licht-, geluids- en videotechnici, dat al je wensen kan uitvoeren. Je kunt uiteraard ook werken met een eigen technische partner, maar wel steeds onder toezicht van technici van het Muziekgebouw.

Wifi en hybride events
Bij huur van één van onze ruimtes is gepersonaliseerde wifi inbegrepen met dekking in het hele gebouw. Ook is het mogelijk om hybride events te organiseren. Hiervoor werken wij samen met onze livestreampartners NFGD en Eventfabriek.

Catering


4’33 Grand Café

Huiscateraar 4’33 Grand Café, onderdeel van Dudok Catering, bevindt zich naast de Entreehal op de begane grond en is een culinair verlengstuk van het Muziekgebouw die de catering kan verzorgen voor al je evenementen. De gerechten zijn eigentijds, straight-forward en seizoensgebonden. Het team van enthousiaste medewerkers werkt altijd met focus op kwaliteit, oog voor detail en met een flinke dosis plezier.
Bekijk impressie foodbook >


Vineyard
Vineyard werkt altijd met de meest verse producten van lokale leveranciers. Deze worden feestelijk uitgeserveerd met verrassende details. Het doel is om de gasten een sublieme ervaring te laten beleven waarbij flexibiliteit en duurzaamheid voorop staat. 
Bekijk impressie foodbook >


The Food Line Up
We’re hungry for change! Daarom pakken we bij The Food Line-up catering net iets anders aan. Voor ons geen vaste koks in een eigen keuken. Met een netwerk van 100 zelfstandige chefs, food innovators en culinaire creatieven stellen we voor ieder event een unieke line-up van gerechten samen. Van snack tot sterrenbordje – altijd geniaal lekker, duurzaam en van kop tot staart geregeld.
Bekijk algemene presentatie>Branding


Door branding maak je je event in het Muziekgebouw nog meer van jou. Denk aan XL-banners, vloerstickers of statisch folie op de ramen. Bekijk de mogelijkheden op speciale Muziekgebouw-webpagina's van onze vaste leveranciers Maxtension en Brandyourevent.

 

Decoratie en inrichting


Voor je evenement kunnen onze preferred partners BloemBloem, Koolhaas Concepts en Van der Maarel de decoratie en inrichting verzorgen. 

BloemBloem
bloembloem.nl

Koolhaas Concepts
koolhaasconcepts.nl

Van der Maarel 
vandermaarel.nl

SoundLAB


SoundLAB is een muziekworkshop voor kinderen en volwassenen in de Atriumzaal, waarvoor muziekkunstenaars meer dan 100 unieke instrumenten hebben ontwikkeld. De workshops zijn normaliter openbaar toegankelijk of speciaal voor scholen, maar SoundLAB kan ook een originele toevoeging zijn aan je zakelijke evenement. Ook is SoundLAB los te boeken voor een bedrijfsuitje of voor teambuilding.

Deelnemers leren experimenteren met de instrumenten en samen een muziekstuk te componeren. Een muzikale achtergrond is niet nodig, want iedereen kan hier muziek maken!

Meer informatie >
Contact

Direct in contact met onze experts? Vul het formulier in en we bellen (of mailen) je terug!

Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

T 020 788 2023
events@muziekgebouw.nl

Team

 


Hester Jellema

hoofd zakelijke evenementen
T +31 (0)20 527 0732
hester@muziekgebouw.nl

Stacy Loupatty

accountmanager zakelijke evenementen
T +31 (0)20 788 2083
stacy@muziekgebouw.nl
   
Frédérique van Oorschot
accountmanager zakelijke evenementen
T +31 (0)20 788 2039
frederique@muziekgebouw.nl

Nienke Nissen 
accountmanager zakelijke evenementen
T +31 (0)20 788 2032
nienke@muziekgebouw.nl

Adres en route


Bezoekadres

Muziekgebouw aan ’t IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR AmsterdamTe voet
Het Muziekgebouw ligt op ruim 10 minuten lopen van Amsterdam Centraal Station. Verlaat het station via uitgang Noord (richting het IJ). Buiten sla je rechtsaf en volg je de waterkant. Bij de stoplichten (na 300 m.) rechtdoor, de grote weg omhoog volgen. Links zie je het Muziekgebouw aan 't IJ / Bimhuis liggen.

Openbaar vervoer
Tram 26 richting IJburg: vanaf Amsterdam Centraal Station reis je in 3 minuten naar halte Muziekgebouw/Bimhuis. Voor meer informatie over openbaar vervoer, bel 0900-9292 (€ 0,75 per minuut) of kijk op www.9292ov.nl of www.gvb.nl 

Fiets
Onder Muziekgebouw aan 't IJ bevindt zich een fietsenstalling (gratis, 24 uur per dag geopend). Je bereikt de stalling via een rolband rechts voor de hoofdingang. Vanuit de fietsenstalling kan je binnendoor naar de entreehal/kassa van Muziekgebouw aan 't IJ.

Auto

Vanaf de Oostelijke ringweg A10, afslag S114 richting Centrum, via de Piet Hein tunnel. Vanuit Haarlem, volg de S102. Actuele verkeersinformatie voor Amsterdam.

Routebeschrijving
Download routebeschrijving (pdf, 1 Mb)

Rolstoeltoegankelijkheid


Het Muziekgebouw is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. De Piet Heingarage onder het gebouw is toegankelijk voor rolstoelen en biedt parkeerplaatsen voor gehandicapten. De garage geeft directe toegang tot de Entreehal. Overal in het gebouw bevinden zich liften, zodat alle etages bereikbaar zijn. Het toilet bevindt zich op -1 in de Entreehal.

Parkeren


Piet Heingarage
Piet Heinkade 59
1019 GM Amsterdam

Het is voor zakelijke relaties mogelijk om via het Muziekgebouw uitrijkaarten of pre paid betaalkaarten te bestellen.

• Direct onder het Muziekgebouw
• Per lift of trap toegang tot de Entreehal
Meer informatie >

Parkeergarage IJ-oever Centrum
Vriesseveem 9
1019 GM Amsterdam

• 400 meter naar het Muziekgebouw
• 5 minuten loopafstand 
Meer informatie >

Parking Centrum Oosterdok
Oosterdoksstraat 150
1011 DK Amsterdam

• 950 meter naar het Muziekgebouw
• 12 minuten loopafstand 
Meer informatie >

P+R Zeeburg
Zuiderzeeweg 46a
1095 KJ Amsterdam

Voordeliger parkeren? Dat kan in de P+R Zeeburg, die net buiten het centrum ligt. Vanaf hier kun je direct met tram 26 reizen naar het Muziekgebouw. Deze stopt precies voor de deur. 
• 3 haltes naar het Muziekgebouw 
• 6 minuten per tram 
Meer informatie >

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Hier vind je de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen voor gehandicapten >

Hotels


In de omgeving van het Muziekgebouw bevinden zich diverse hotels; van naast de deur tot op een tiental minuten loopafstand.

Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre ****
Het Mövenpick Hotel is zeer geliefd bij zakelijke bezoekers en ligt direct naast het Muziekgebouw op 1 minuut loopafstand. 

Piet Heinkade 11
1019 BR Amsterdam
T +31 (0)20 519 1200
movenpick.com/amsterdam


Double Tree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station ****
Het Double Tree by Hilton is een modern hotel met veel daglicht, gelegen op het Oosterdokeiland. Het hotel ligt op 10 minuten loopafstand en is te bereiken met tramlijn 26 (1 halte). 

Oosterdoksstraat 4
1011 DK Amsterdam
T +31 (0)20 530 0800
hiltonhotels.com/doubletree


Hotel Jakarta Amsterdam ****
Een uniek energieneutraal hotel waar Europa en Azië samenkomen. Het hotel ligt op 10 minuten loopafstand en is te bereiken met tramlijn 26 richting Amsterdam Centraal Station (1 halte). 

Javakade 766
1019 SH Amsterdam
T +31 (0)20 236 0000
hoteljakarta.amsterdam


Hotel Ibis Amsterdam Centre ***
Ibis Amsterdam Centre ligt direct naast het Amsterdam Centraal Station. Het hotel ligt op 15 minuten loopafstand en is te bereiken met tramlijn 26 (1 halte).

Stationsplein 49
1012 AB Amsterdam
T +31 (0)20 721 9172
website >


Pension Homeland 
Pension Homeland is een hotel met vintage jaren 60 inrichting, voorzien van alle moderne faciliteiten. Het Marine-terrein is een ommuurde, groene oase midden in het levendige, energieke Amsterdam. Het hotel ligt op 15 minuten loopafstand en is te bereiken met tramlijn 26 richting Centraal Station (1 halte).

Kattenburgerstaat 5
1018 JA Amsterdam
T +31 (0)20 723 2550
pensionhomeland.com