Wannaplay muziekschommels (foto Foppe Schut)

Muziekschommels in de spotlights

14 juni 2022

Op zaterdag 18 juni is het de Dag van de Componist. Door het hele land zijn er activiteiten voor dit feest van de nieuwe muziek. En wij doen ook mee!

Om 18.00 uur is er een Meet & Greet met Muziekgebouwdirecteur Maarten van Boven en componist David Dramm bij onze schommels WannaSwing. Met deze interactieve muziekinstallatie kun je muziek laten klinken terwijl je al schommelend uitkijkt over het IJ. Met de schommel stuur je composities aan die speciaal voor WannaSwing zijn geschreven. Maarten en David kunnen je alles over deze composities vertellen. Kom je schommelen? Meld je hieronder aan.

Aanmelden Meet & Greet

Ook in Bimhuis
Ontdek op zaterdagavond om 20.30 uur de Amsterdamse underground in een avond vol nieuw composities. Met optredens door bands, duo’s en solisten van o.a. Sun-Mi Hong & Tristan Renfrow, Raw Fish en Benjamin Herman Trio Ft. Oscar Jan Hoogland.

Dag van de Componist

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert New Music NOW de eerste Dag van de Componist met als motto Leve de Componist! Een feest van de nieuwe muziek. Door het hele land klinkt muziek van in Nederland actieve componisten – niet alleen in concertzalen en theaters, maar ook vanaf klokkentorens, op straat en in huiskamers. Tientallen podia, 9 festivals en 25 ensembles uit het hele land werken mee, waaronder Muziekgebouw aan ’t IJ.New Music Now is een netwerk van uiteenlopende partners binnen de nieuwe muziek: componisten, makers, gezelschappen, uitgevers, omroepen, podia en festivals.