Veelgestelde vragen

Schoolconcerten

Hoeveel begeleiders mogen er mee?
Per klas vragen wij dat er minimaal twee begeleiders op elke 15 leerlingen aanwezig zijn. Meer begeleiders zijn welkom, op basis van het beschikbare aantal plaatsen in de zaal. Het kan zijn dat we per klas maximaal 2 begeleiders kunnen toelaten en de extra begeleiders vragen buiten de zaal te wachten.

Mogen ouders bij de voorstelling aanwezig zijn?
Nee. Vanwege het beperkte aantal plaatsen in de zaal, kunnen alleen ouders mee als begeleider van de groep. Helaas is er niet genoeg ruimte in de zaal om meer ouders uit te nodigen. Als je toch graag met je kind naar het een concert wil, kijk dan eens bij onze familieconcerten.

Ik weet nog niet hoeveel leerlingen precies meegaan, kan ik mijn groep wel al inschrijven?
Ja. Je kunt je klas(sen) al inschrijven met het verwachte aantal leerlingen. Uiterlijk 4 weken van tevoren ontvangen we graag het definitieve aantal leerlingen. Mocht al eerder blijken dat er veel minder of meer kinderen mee komen dan verwacht, neem dan zo snel mogelijk contact op via educatie@bimhuismuziekgebouw.nl

Kan ik ons bezoek annuleren?
Als school kun je het bezoek tot uiterlijk 4 weken voor de afgesproken datum van de activiteit kosteloos annuleren. Indien het bezoek later wordt geannuleerd, zullen wij de volledige kosten voor de activiteit aan de school moeten doorberekenen.

Wanneer en hoe moet er worden betaald?
Muziekgebouw stuurt na afloop van het concert per e-mail een factuur met daarin het totaalbedrag voor de activiteit. Voor het voortgezet onderwijs is het ook mogelijk om per weborder met de Cultuurkaart te betalen.

Hoe kunnen we het Muziekgebouw/Bimhuis bereiken?
Hier vind je Informatie over onze bereikbaarheid 

De Cultuurbus biedt gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar culturele instellingen in Amsterdam. Dit moet de school zelf regelen, de voorwaarden en hoe het werkt staat op de website van de Cultuurbus.

Wij komen met een bus, kunnen we voor het Muziekgebouw/Bimhuis uitstappen?
Klassen die met de (Cultuur)bus komen, kunnen het gebouw op twee manieren binnen komen. De bus kan jullie afzetten bij de bushalte ter hoogte van de loopbrug naar het Muziekgebouw. Voor schoolvervoer heeft het Muziekgebouw/Bimhuis daarnaast een ontheffing om de kinderen te brengen en halen naar de hoofdingang, beneden aan de Piet Heinkade.

De bussen mogen op beide plaatsen niet parkeren. Het is verstandig om dit bij het instappen nog even onder de aandacht van de chauffeur te brengen.

Kunnen leerlingen met een beperking ook komen?
Ja, dat kan zeker. Neem contact op met onze educatieafdeling, zodat we de wensen kunnen afstemmen: educatie@bimhuismuziekgebouw.nl 

Hoe komen we in de juiste zaal?
Bij aankomst in het Muziekgebouw worden jullie opgevangen door servicemedewerkers van het Muziekgebouw/Bimhuis. Zij wijzen jullie naar de juiste plaats om je jas op te hangen en naar de ingang van de zaal. Mochten er vragen zijn op de dag zelf, dan kun je ook bij hen terecht!

Hoeveel kost het bijwonen van een schoolconcert?
De kosten van een schoolconcert verschillen per concert. De prijzen zijn te vinden op onze website bij het desbetreffende schoolconcert. Zie bijvoorbeeld op de pagina voor primair onderwijs. Alle bedragen zijn inclusief BTW. 

Algemene voorwaarden
Download Algemene voorwaarden (pdf) >