Black Friday deals

6 concerten met 30% korting | 24 - 27 nov

Profiteer tijdens de Black Friday-dagen van een fikse korting op zes speciaal geselecteerde concerten. Bestel in de periode vrijdag 24 t/m maandag 27 november met de actiecode blackfriday30 en ontvang maar liefst 30% korting! *

Van een intiem pianoconcert en film met livemuziek tot een vrolijk jeugdconcert of indringend muziektheater. Welk concert kies jij? Bekijk de zes concerten hieronder en geniet al snel na de feestdagen van een prachtig concert in de perfecte akoestiek van het Muziekgebouw.  Vul de code in tijdens het bestellen en de website kiest automatisch het 30% Black Friday-kortingstarief.

* 30% korting op het normale tarief

 • The World's Wife

  Ragazze Quartet + Lucia Lucas
  do 11 jan 2024

  Een vrouwenstem die klinkt als een bariton – je denkt dat het niet kan en toch kan het wel. De volledig geënsceneerde kameropera The World’s Wife gaat dan ook over de complexiteit van genderrelaties. De Amerikaanse transgender bariton Lucia Lucas hervertelt de oerverhalen van de mensheid vanuit een vrouwelijk perspectief. Het libretto is van de voormalige ‘poet laureate’ van Engeland, Carol Ann Duffy, haar landgenoot Tom Green schreef de muziek. Met het Ragazze Quartet en regisseur Jorinde Keesmaat staat er een topteam van vrouwelijke makers, met Lucia Lucas als onbetwiste ster.

  Ze is in alle opzichten een fenomeen. Maar op de eerste plaats is Lucia Lucas een geweldige zangeres: ze zong al bij de English National Opera en debuteerde onlangs bij de Metropolitan Opera in New York. Als vaste gasten van het Muziekgebouw zijn het Ragazze Quartet en Stage Director in Residence Jorinde Keesmaat vaker te bewonderen dit seizoen. En in de sprankelende poëzie van Duffy is alles mogelijk: in The World’s Wife ontmoeten we een seksueel ontwakend Roodkapje en blijkt de Bijbelse heerser Herodes een moederlijke Queen.

  'That rare thing nowadays, a totally successful music-theatre piece' (★★★★ The Guardian)

  'It is an intense theatrical experience, a physical unleashing of emotion and music' (★★★★ The Times)

  Echoes of Nothing
  Maandelijks randprogramma i.s.m. Conservatorium van Amsterdam 

  Geïnspireerd door de quote ‘Every something is an echo of nothing’ van componist John Cage cureren drie studenten van het Conservatorium van Amsterdam (Dániel Bolba, Lisa Schreiber en Sean Haid) een eigen concertserie. De miniconcerten reflecteren op concerten uit de programmering in de Grote Zaal en bieden een nieuw perspectief op de concertervaring.

 • Orlacs Hände (1924)

  Alexandre Tharaud
  vr 12 jan 2024

  Wat een nachtmerrie: beide handen verliezen als concertpianist! In deze klassieker uit de zwijgende film krijgt Orlac na een ongeluk nieuwe handen van een geëxecuteerde moordenaar. Vanaf dat moment nemen deze vreemde lichaamsdelen op een gruwelijke manier bezit van hem. Om de plottwisten extra kracht bij te zetten, improviseert niemand minder dan de Franse meesterpianist Alexandre Tharaud live een muzikale score bij de op groot doek vertoonde film. 

  Orlacs Hände uit 1924 laveert tussen psychologische horror en misdaaddrama. Regisseur Robert Wiene, bekend van zijn baanbrekende Das Cabinet des Dr. Caligari, werkt in deze film opnieuw samen met acteur Conrad Veidt. Pianist Alexandre Tharaud, in seizoen 23/24 artist in focus van het Muziekgebouw, maakte in 2018 al veel indruk in de serie Film en livemuziek toen hij Sunrise van F.W. Murnau begeleidde. 

  Met Duitse tussentitels

 • Een klinkend zelfportret

  Piotr Anderszewski
  wo 17 jan 2024

  De Poolse pianist Piotr Anderszewski is terug. Zo’n vijf jaar geleden speelde hij voor het laatst met veel succes in het Muziekgebouw. Nu neemt hij geliefde werken mee waar hij een sterke persoonlijke band mee heeft. En die perfect aansluiten bij zijn grootste kracht: levendige helderheid bij Bach, zijn Poolse wortels bij Szymanowski en zijn gevoel voor volksmuziek bij Bartók. Een recital als een klinkend zelfportret. 

  Piotr Anderszewski behoort al zo’n dertig jaar tot de belangrijkste pianisten van deze tijd. Sinds hij in 1990 tijdens de halve finale van de Leeds Piano Competition voortijdig het podium verliet omdat hij naar verluid niet tevreden was met zijn eigen spel, geldt hij als een bijzonder musicus met ‘plenty of personality’. Vooral in de werken van Bach en zijn landgenoot Szymanowski heeft Anderszewski een reputatie hoog te houden. 

 • Reinaert de V. (7+)

  Holland Opera, New European Ensemble + Duda Paiva Company
  zo 21 jan 2024

  Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de boze streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline hem overhaalt, verschijnt Reinaert aan het hof. Tijdens de rechtszaak lijkt Reinaert iedereen met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft één persoon weer onderschat: zijn dochter Rosseline!

  Kinderboekenschrijver Simon van der Geest, tweevoudig winnaar van een Gouden Griffel, bewerkte speciaal voor deze voorstelling het aloude verhaal van Reinaert de Vos. Violist Oene van Geel schreef er sfeervolle muziek bij. Het verhaal komt tot leven dankzij een grote groep spelers, waaronder poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

 • Roots & Grooves

  Asko|Schönberg, Katrien Baerts + David Kweksilber
  do 25 jan 2024

  Volksmuziek raakt het hart. Met dit feestelijke programma nemen de musici van Asko|Schönberg hun petje af voor al hun anonieme collega’s die sinds mensenheugenis universele emoties bezingen. Dat de stap van de straat naar de concertzaal klein kan zijn, bewijst Leoš Janáček met zijn bewerking van Moravische volksliederen.

  Unsuk Chin laat zich inspireren door het straattheater uit haar jeugd in Seoul. Haar pittige muziek contrasteert met de naïeve inslag van John Adams, die een eerbetoon brengt aan zijn vader en hun gemeenschappelijke instrument, de klarinet. Het nieuwste werk van Thomas van Dun is een beschouwing op het hiernamaals. In zijn gebruik van koralen en klankwolken is zijn bewondering voor Ligeti hoorbaar. 

 • Avondconcert: MASS

  Calder Quartet + Davóne Tines
  vr 2 feb 2024

  In zijn voorstelling MASS speelt de Amerikaanse bas-bariton Davoné Tines met de conventies van de klassieke muziek en laat hij thema’s als ras en seksualiteit een rol spelen. Noem zijn projecten politiek, voor Tines zijn ze persoonlijk en existentieel. Contrasterende spirituele muziekvormen uit West-Europese, Afro-Amerikaanse en 21e-eeuwse tradities komen samen in MASS. Tines bouwt dit concert op als een katholieke mis, waarin hij alles bij elkaar brengt waarmee hij is opgegroeid: spirituals en gospelsongs, Bach, opera en nieuw gecomponeerde muziek.

  De Amerikaanse operazanger ontwierp Mass oorspronkelijk als een werk voor bas-bariton en piano. In de versie voor de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam treedt het Calder Quartet aan en komen de stem en het strijkkwartet op organische wijze samen. De vormgeving en de regie van het programma Mass zijn in handen van Lisenka Heijboer Castañón, voor wie haar liefde voor muziek het uitgangspunt is om een verhaal te vertellen.