SoundLAB

Unieke workshops met de wonderlijkste instrumenten

Het Muziekgebouw beschikt over een unieke collectie van wel 100 eigenaardige, (te) gekke en speciaal ontworpen muziekinstrumenten. En het leuke is: iedereen kan er muziek mee maken! We organiseren bijna dagelijks SoundLAB workshops voor kinderen, jongeren, volwassenen, scholen, verjaardagsfeestjes en meer.

In het SoundLAB organiseren wij met wonderlijke instrumenten zoals de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi muziekworkshops, waarin je met anderen een heel nieuw muziekstuk maakt. Het doel van deze workshop is experimenteren met klanken, de lol van zelf muziek maken ervaren en op een creatieve manier samen met anderen nieuwe muziekstukken bedenken! Dat gebeurt op zondagmiddag voor kinderen met volwassenen, en op een dag en tijd in overleg ook voor schoolklassen, naschoolse opvang en verjaardagsfeestjes.


Enkele bijzondere instrumenten uit ons SoundLAB

Workshops op zondagen voor kinderen met volwassenen

Op verschillende zondagen in het concertseizoen organiseren wij onder de noemer Maak Muziek! diverse workshops voor kinderen tussen 7 en 12 jaar samen met volwassenen. Iedereen kan hieraan meedoen.

Tussen 13.00 - 14.30 uur bedenk je samen met alle deelnemers van de workshop een nieuw muziekstuk, dat je aan het einde presenteert. Een superleuke en unieke ervaring - voor bijvoorbeeld families - waarvoor je niets van muziek hoeft te weten. Tip: goed te combineren met Open je Oren! concerten.

Prijs 
Kind € 8,50
Volwassene € 8,50

Data 
> Overzicht van alle workshops

Workshops SoundLAB XL voor volwassenen

Op diverse donderdagmiddagen na onze gratis lunchconcerten organiseren we workshops SoundLAB XL voor alleen volwassenen. Van 14.00 tot 15.30 uur.

Prijs
Per persoon € 8,50

Data
> Overzicht van alle SoundLAB XL workshops

Je eigen verjaardagsfeestje 7+

verjaardagsfeestje SoundLAB


Vier je verjaardag met een workshop SoundLAB met alleen je eigen vrienden en vriendinnen op een datum en tijd in overleg. Het muziekstuk dat je samen maakt nemen we op zodat je er thuis nog naar kan luisteren.


Prijs € 120 voor 8 kinderen, daarna per extra kind € 12,50.

> Meer informatie en reserveren


Workshops voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs

De nieuwe workshops SoundLAB organiseren wij ook voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. In deze workshops maken leerlingen in groepjes onder ervaren en enthousiaste begeleiding een eigen compositie.

> Meer informatie basisonderwijs
> Meer informatie voortgezet onderwijs


Bekijk de folder

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring