SoundLAB

Unieke workshops met de wonderlijkste instrumenten

Het Muziekgebouw beschikt over een unieke collectie van wel 100 eigenaardige, superinteressante en speciaal voor ons ontworpen muziekinstrumenten. Iedereen kan er muziek mee maken! We organiseren bijna dagelijks SoundLAB-workshops voor kinderen, jongeren, volwassenen, scholen, verjaardagsfeestjes en meer. In no-time bespeel je de instrumenten met elkaar!

In het SoundLAB speel je op wonderlijke instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk. Het doel van de workshop is om te  experimenteren met klanken, de lol te ervaren van het zelf muziek maken, en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken te bedenken. Dat gebeurt tijdens openbare workshops voor kinderen en volwassenen, en op een dag en tijd in overleg ook voor schoolklassen, naschoolse opvang en verjaardagsfeestjes.


Enkele bijzondere instrumenten uit ons SoundLAB

Workshops op zondagen voor kinderen met volwassenen

Op verschillende zondagen organiseren wij onder de noemer Maak Muziek! diverse workshops voor kinderen tussen 7 en 12 jaar samen met volwassenen. Iedereen kan hieraan meedoen. Tijdens festivals in het Muziekgebouw hebben we vaak speciale workshops, die inhoudelijk aansluiten bij het festival.

In anderhalf uur tijd bedenk je samen met alle deelnemers van de workshop een nieuw muziekstuk, dat je aan het einde presenteert. Een superleuke en unieke ervaring - voor bijvoorbeeld families - waarvoor je niets van muziek hoeft te weten. Tip: goed te combineren met  Open je Oren! concerten.

Prijs 
Kind € 8,50
Volwassene € 8,50

Data 
> Overzicht van alle workshops

Workshops SoundLAB XL voor volwassenen

Op enkele donderdagmiddagen na onze gratis lunchconcerten en tijdens de MonteverdiDag (zondag 23 februari 2020) organiseren we workshops SoundLAB XL voor alleen volwassenen.

Prijs
Per persoon € 8,50

Data
> Overzicht van alle SoundLAB XL workshops

Je eigen verjaardagsfeestje 7+

verjaardagsfeestje SoundLAB

Vier je verjaardag met een workshop SoundLAB met alleen je eigen vrienden en vriendinnen op een datum en tijd in overleg. Het muziekstuk dat je samen maakt nemen we op zodat je er thuis nog naar kan luisteren.

Prijs € 120 voor 8 kinderen, daarna per extra kind € 12,50.
> Meer informatie en reserveren


Workshops voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs

De nieuwe workshops SoundLAB organiseren wij ook voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. In deze workshops maken leerlingen in groepjes onder ervaren en enthousiaste begeleiding een eigen compositie.

> Meer informatie basisonderwijs
> Meer informatie voortgezet onderwijs

Bekijk de folder

Bedankt!

SoundLAB is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Vrienden van het Muziekgebouw.

  

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring