Ives Ensemble (foto Maarten Jüngen)
zo 7 apr 2019 15:00 - 20:00

Ives Ensemble

Feldmans Tweede Strijkkwartet
7 apr
15:00 - 20:00
  • zo 7 apr 2019
    15:00 - 20:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Tijdens het Minimal Music Festival speelt het Ives Ensemble het betoverende, ruim vijf (!) uur durende Tweede strijkkwartet van de Amerikaanse minimalist Morton Feldman. Een trance-opwekkend meesterwerk uit 1983, dat Feldman vijf jaar voor zijn dood componeerde. Dit langste werk voor strijkkwartet ooit geschreven, is zelden live te horen. Op 3 oktober 2012 speelde het Ives Ensemble het in de Grote Zaal van het Muziekgebouw: een onvergetelijke ervaring.

De Volkskrant schreef naar aanleiding van deze uitvoering in 2012: ‘Na twee uur en drie kwartier merk je iets vreemds. Je ademt muziek.’ Het publiek bevindt zich rondom de musici, en kan (zo rustig mogelijk en op kousenvoeten om de magie niet te doorbreken) in- en uitlopen. ‘Feldman legt een nieuwe luisterdimensie bloot. Zo moet ten minste de conclusie luiden als in Amsterdam na 295 minuten nog geen bilspier protesteert’, aldus de krant.
 

Zelden live te horen: betoverende strijkkwartetmarathon 

Onderdeel van:
Minimal Music Festival

Programma

Morton Feldman Strijkkwartet no. 2 (1983)

Uitvoerenden

 Ives Ensemble

Morton Feldman (foto William Gedney)
Morton Feldman (foto William Gedney)

Dagprogramma

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring