Carolina Eyck + Ere Lievonen + Wouter Snoei

The Theremin Stories
Onderdeel van:
Orgel!
Highlights

Carolina Eyck is wereldwijd een van de beste vertolkers op het elektronisch muziekinstrument de theremin. Deze ochtend staat zij centraal met dit mysterieuze instrument dat precies honderd jaar geleden werd uitgevonden. Eyk laat horen hoe de theremin in de afgelopen honderd jaar klonk. Begeleiders zijn Fokker-organist Ere Lievonen en de bekende Nederlandse componist/uitvoerder Wouter Snoei. Een concert waarbij de overeenkomsten en verschillen tussen de theremin en het 31-toonsorgel goed te horen zullen zijn.

De theremin is een elektronisch muziekinstrument bespeeld door de afstand tussen de handen en twee antennes te variëren, zonder het instrument aan te raken. Dit vroege elektronische instrument werd in 1919 in de Sovjet-Unie ontworpen door Léon Theremin, een Russische uitvinder die al op jonge leeftijd experimenteerde met magnetisme, hoogfrequentieschakelingen en optica. De Duitse Carolina Eyck (1987) debuteerde op haar vijftiende bij de Berliner Philharmoniker. Momenteel geeft ze concerten over de hele wereld. Met haar feilloze techniek in de lucht weet zij uiteenlopende muzikale stijlen tot klinken te brengen.

Uitvoerenden

Carolina Eyck theremin
Ere Lievonen Fokker-orgel
Wouter Snoei live electronics

Ere Lievonen
Ere Lievonen
Wouter Snoei
Wouter Snoei
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring