Carolina Eyck
zo 12 mei 2019 11:00 - 12:00

Carolina Eyck + Ere Lievonen + Wouter Snoei

The Theremin Stories
12 mei
11:00 - 12:00
  • zo 12 mei 2019
    11:00 - 12:00
    Excl. pauzedrankje
    Kleine Zaal

Carolina Eyck is wereldwijd een van de beste vertolkers op het elektronisch muziekinstrument de theremin. Deze ochtend staat zij centraal met dit mysterieuze instrument dat precies honderd jaar geleden werd uitgevonden. Eyk laat horen hoe de theremin in de afgelopen honderd jaar klonk. Begeleiders zijn Fokker-organist Ere Lievonen en de bekende Nederlandse componist/uitvoerder Wouter Snoei. Een concert waarbij de overeenkomsten en verschillen tussen de theremin en het 31-toonsorgel goed te horen zullen zijn.

De theremin is een elektronisch muziekinstrument bespeeld door de afstand tussen de handen en twee antennes te variëren, zonder het instrument aan te raken. Dit vroege elektronische instrument werd in 1919 in de Sovjet-Unie ontworpen door Léon Theremin, een Russische uitvinder die al op jonge leeftijd experimenteerde met magnetisme, hoogfrequentieschakelingen en optica. De Duitse Carolina Eyck (1987) debuteerde op haar vijftiende bij de Berliner Philharmoniker. Momenteel geeft ze concerten over de hele wereld. Met haar feilloze techniek in de lucht weet zij uiteenlopende muzikale stijlen tot klinken te brengen.

Na afloop van dit concert geeft Carolina Eyck een workshop theremin. Iedereen kan meedoen, zowel mensen die het instrument willen leren kennen als gevorderde spelers.
Bestel hier uw kaart voor de workshop.

Dit concert wordt opgenomen door:

Programma

Mattias Sköld Fear Not (2011)
Olivier Messiaen Vocalise-Étude (1935)
Camille Saint-Saëns Le cygne (1886)
Daniel Kenntner Tanzskizzen deel 1 & 4 (2007)
Carolina Eyck speelt enkele solowerken voor theremin
Bill Coates Reflections (Septimal Melody no. 1)
Improvisatie door Wouter Snoei en Carolina Eyck

Uitvoerenden

Carolina Eyck theremin
Ere Lievonen Fokker-orgel
Wouter Snoei live electronics

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring