Carolina Eyck (foto: Ananda Costa)
zo 12 mei 2019 12:45 - 14:00

Theremin workshop door Carolina Eyck

The Theremin Stories
12 mei
12:45 - 14:00
  • zo 12 mei 2019
    12:45 - 14:00
    Excl. pauzedrankje
    Kleine Zaal

De Duitse Carolina Eyck (1987) wordt gezien als een van de meest virtuoze theremin-spelers ter wereld. Na het concert dat zij op uitnodiging van Stichting Huygens-Fokker in het Muziekgebouw speelt, geeft zij een workshop op dit bijzondere instrument. Iedereen kan meedoen, zowel mensen die het instrument willen leren kennen als gevorderde spelers.

Als u deelneemt aan deze workshop, raden we u aan om ook het concert vooraf te bezoeken. Bestel hier uw concertkaart.

Eyck speelt al sinds haar zevende theremin en kreeg haar eerste lessen van Lydia Kavina (familie van professor Leon Theremin, de uitvinder van het instrument). Sindsdien perfectioneert zij haar skills op dit elektronische instrument, dat je bespeelt zonder het aan te raken. Door je handen rond twee antennes te bewegen, worden toonhoogte en volume beïnvloedt.

Tijdens de workshop, die zij over de hele wereld geeft, geeft Eyck uitleg over de speciale acht-vingers-techniek die zij zelf ontwikkelde. Deze methode wordt nu gebruikt door thereministen over de hele wereld en heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop het instrument bespeeld wordt. Daarnaast mogen de deelnemers zelf op de theremin spelen en is er ruimte voor improvisaties, waarbij Eyck de verscheidenheid aan geluiden van de theremin laat horen.

 Workshop theremin voor beginners en gevorderden

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring