INSOMNIO (foto: Bastiaan van Musscher)
do 27 feb 2020 20:15 - 22:00

INSOMNIO

God's own musicians
27 feb
20:15 - 22:00

Vogelzang: het ongrijpbaarste lied van de natuur is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor musici. Vanavond speelt het Utrechtse ensemble INSOMNIO een ‘vogelprogramma’ met louter 21e-eeuwse muziek. Klapstuk is de wereldpremière van de Koreaanse Seung-Won Oh, wier werk door de Volkskrant ‘verfijnd’ en ‘opwindend’ is genoemd. Daarnaast klinken werken van de Fin Jukka Tiensuu en de Engelsman Jonathan Harvey.

Harvey schreef met zijn geestig getitelde Bird Concerto with Pianosong (2001) een magistraal eerbetoon aan Olivier Messiaen, de componist in wiens oeuvre vogels alomtegenwoordig zijn. Harvey leverde een huzarenstuk door piano, ensemble, live elektronica én opnames van veertig Californische zangvogels samen te smeden tot muziek van onaardse schoonheid. Laura Sandee van INSOMNIO neemt de pianopartij voor haar rekening. In het blokfluitconcert Appo (2017) van Jukka Tiensuu, dat nooit eerder in Nederland te horen was, komt de Finse natuur spetterend tot leven.

Dit concert wordt live uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 

Vogelmuziek van onaardse schoonheid

Programma

19:15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding
door Hans Haffmans

20:15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma:
Seung-Won Oh
nieuw werk (wereldpremière)
Jukka Tiensuu Appo (Nederlandse première)
Jonathan Harvey Bird Concerto with Pianosong

Uitvoerenden

INSOMNIO
Ulrich Pöhl
dirigent
Laura Sandee piano
Stefanie Liedtke blokfluit

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring