CvA Brass
do 31 okt 2019 12:30 - 13:30

CvA Brass – Bruckner Anders

Lunchconcert i.s.m. Conservatorium van Amsterdam
31 okt
12:30 - 13:30
  • do 31 okt 2019
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

CvA-Brass brengt een lunchconcert dat geheel in teken staat van componist Anton Bruckner, als opmaat naar het bijzondere festival Ongehoord Bruckner (8 t/m 10 november). Met heerlijke muziek voor koperblazers, die bij Bruckner vaak een glansrol spelen. Twee composities van Bruckner zelf staan op het programma, waaronder de zelden gespeelde Militaire Mars, aangevuld met werken die allemaal een relatie hebben met de Oostenrijkse componist. Zo schreef Enrique Crespo een ode met zijn Bruckner Etüde für das tiefe Blech en is in het eerste deel van On the Shoulders of Giants van Peter Graham het thema van Bruckners Achtste symfonie verwerkt. Het concert sluit af met muziek uit Lohengrin van Wagner, een componist die Bruckner zeer bewonderde.

CvA-Brass is het groot koperensemble van het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en bestaat geheel uit CvA-studenten. CvA-Brass werkt met een variabele bezetting van jonge, energieke trompettisten, hoornisten, trombonisten, tubaïsten en slagwerkers die graag samen op hoog niveau willen musiceren. Het ensemble wordt gecoacht door de hoofdvakdocenten koper van het CvA.

Ongehoord Bruckner
Na dit concert nog meer horen van deze grote symfonische componist? Van vrijdag 8 t/m zondag 10 november wijdt het Muziekgebouw een festival aan Bruckner onder de titel Ongehoord Bruckner. Het Noord Nederlands Orkest, Residentie Orkest Den Haag en Het Gelders Orkest spelen in één weekend de oerversies van zijn Derde, Vierde en Achtste symfonie. Originalfassungen’ die grilliger, romantischer en spontaner zijn dan de latere versies.
> Bekijk programma

Serie lunchconcerten

Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen dertien gratis toegankelijke lunchconcerten in onze Grote Zaal: een prachtige manier om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. Wij organiseren de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours en Dutch Classical Talent.

Tip: Combineer de lunchconcerten met een rondleiding door het gebouw, voorafgaand aan het concert. Of met een lunch in ons restaurant.

Prachtige kennismaking

Programma

Giancarlo Castro d'Addona Grand fanfaria
Anton Bruckner Militaire mars
Anton Bruckner Locus iste
Léon Boëllmann Toccata uit Suite Gotique
Enrique Crespo Bruckner Etüde für das tiefe Blech
Samuel Barber Mutations from Bach
Peter Graham Fanfares uit On the Shoulders of Giants
Richard Wagner Gathering of the Armies uit Lohengrin (arr. Jay Friedman)

Uitvoerenden

CvA Brass
Pierre Volders dirigent

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring