Boekpresentatie

Writing to Louis Andriessen: commentaries on life in music
do 23 mei 2019 15:00 - 15:30
do 23 mei 2019
15:00 - 15:30
  • do 23 mei 2019
    15:00 - 15:30
    Foyerdeck 1
    Gratis

Programma

Presentatie van het boek Writing to Louis Andriessen: commentaries on life in music van Rose Dodd. De presentatie begint met een uitvoering van Gesprek van Louis Andriessen en Martijn Padding door Joey Marijs en David Kweksilber.

Louis Andriessen is de beroemdste componist van hedendaagse muziek in Nederland. Writing to Louis Andriessen: commentaries on life in music onderzoekt relevante werken uit de carrière van Andriessen. Het boek is een substantiële toevoeging aan het tot nu toe verschenen materiaal over zijn oeuvre. Met bijdragen uit Groot-Brittannië, Nederland en de VS wordt zijn muziek in een kritisch perspectief geplaatst.

Louis Andriessen heeft niet alleen grote invloed gehad als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar ook internationaal met een indrukwekkende hoeveelheid aan composities. In het jubileumjaar 2019, waarin hij zijn tachtigste verjaardag viert, verenigen tijdgenoten en voormalige studenten zich in een boek waarin de vrolijke noot zeker niet ontbreekt. Er zijn bijdrages van onder andere Donnacha Dennehy, Ron Ford, Christopher Fox, Liz Haddon, Yannis Kyriakides, Jan Nieuwenhuis, Ian Pace, Martijn Padding, Johanneke van Slooten en Julia Wolfe.

Grafisch ontwerper Joost Grootens verzorgt de visuele presentatie van het boek, met muziekmateriaal en programmaboekjes, muziekpartituren, archieffoto’s en brieven uit Andriessen’s persoonlijke correspondentie, onder andere met de iconische Amerikaanse mezzosopraan Cathy Berberian.

De boekpresentatie begint met een uitvoering van Gesprek van Louis Andriessen en Martijn Padding door Joey Marijs en David Kweksilber.

 Rose Dodd
Rose Dodd