Stefan Gerritsen

Trio SCALA uitgelicht

Trio SCALA
zo 2 mei 2021 11:00 - 12:00
zo 2 mei 2021
11:00 - 12:00
  • zo 2 mei 2021
    11:00 - 12:00
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Met werken van o.a. Joachim F.W. Schneider, Bruce Mather, Rose Dodd en Juan Felipe Waller

Uitvoerenden

Stefan Gerritsen 31-toonsgitaren
Anne Veinberg Carrillo-piano
Ere Lievonen Fokker-orgel 

Een betoverende en caleidoscopische paddotrip

Speciaal voor dit concert wordt de 'harde kern' van Ensemble SCALA uitgelicht, namelijk het microtonale instrumententrio, bestaande uit 31-toonsgitaar, 96-toonspiano en 31-toonsorgel. Op deze microtonale instrumenten kunnen veel kleinere afstanden tussen verschillende tonen gespeeld worden – veel meer dan de gebruikelijke twaalf op bijvoorbeeld een gewone piano. Gitarist Stefan Gerritsen, pianiste Anne Veinberg en organist Ere Lievonen voeren trio's, duo's en solowerken uit en geven de toehoorders een mooie gelegenheid om deze markante instrumenten beter te leren kennen. 

De 96-toonspiano heeft recent een nieuw pedaal gekregen, waardoor het mogelijk is om nieuwe, gedemptere klanken voort te brengen. Anne Veinberg demonstreert het in een nieuw werk voor piano en gitaar. En de Duitse componist Joachim F.W. Schneider, al vaker te horen in deze orgelserie, schrijft een nieuw werk voor het trio. Uiteindelijk gaan de musici een dialoog aan in uitdagende improvisaties. Een botsing van verschillende microtonale werelden, maar ook een samensmelting; als een betoverende en caleidoscopische paddotrip.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.