Hank Roberts

CELLOFEST

Yassir Bousselam Trio | Hank Roberts & Filippo Vignato
vr 23 okt 2020 20:30 - 22:00
vr 23 okt 2020
20:30 - 22:00
  • vr 23 okt 2020
    20:30 - 22:00
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd
    Geweest

Uitvoerenden

Yassir Bousselam Trio
Yassir Bousselam cello
Jérémy Dumont piano
Ruven Ruppik percussie

Hank Roberts cello, zang
Filippo Vignato trombone

Het interessantste uit de niet-klassieke cellowereld

Yassir Bousselam Trio (Marokko)
De Marokkaanse cellist en componist Yassir Bousselam is op zijn zachtst gezegd een veelzijdig muzikant. Opgeleid als klassiek cellist aan de conservatoria van Rabat, Parijs en Brussel koestert hij het klassieke repertoire, verdiept zich als etnomusicoloog in de roots van de Arabo-andalusische muziek (Nouba Maroccain), maakt programma’s met dichters en is een groot jazz-fanaat. Die mix van invloeden voegt hij toe aan het internationale Yassir Bousselam Trio, dat bestaat uit een Marokkaanse cellist, een Franse pianist en een Duitse percussionist. 

Op dinsdag 27 oktober is Yassir Bousselam ook de gangmaker van een nieuw programma met het Amsterdams Andalusisch Orkest (17.00 uur, Grote Zaal).

Hank Roberts & Filippo Vignato (Verenigde Staten & Italië)
Jazzcellist en zanger Hank Roberts is een begrip in de Amerikaanse folk, rock en jazz. Zijn improvisaties, soulvolle vloeiende melodieën en krachtige composities zijn uniek. Hij maakte naam in de legendarische New York downtown-scene in de jaren tachtig en stond in zijn bijna veertig jaar lange carrière samen op het podium met artiesten als Gavin Friday, U2, Sting en Jeff Buckley. Maar hij bewandelt zijn hele carrière steeds nieuwe wegen en dat doet hij ook nu weer. In 2018 nam hij Ghost Dance op, een cd met de alom geprezen jonge Italiaanse trombonist Filippo Vignato. Nu staat deze ongewone combinatie van cello en trombone op CELLOFEST. Een ontdekking!