Tomoko Mukaiyama (foto Merlijn Doomernik)

ROUTE 14 / 8:00 - 10:30

Oerknal - Tomoko Mukaiyama
za 3 jul 2021 08:00 - 10:30
za 3 jul 2021
08:00 - 10:30
  • za 3 jul 2021
    08:00 - 10:30
    Hele Gebouw

Programma

Oerknal:
Pauline Oliveros
Sonic Meditations

Tomoko Mukaiyama
Morton Feldman For Bunita Marcus

Uitvoerenden

Oerknal
Tomoko Mukaiyama piano

Minimal Music Festival 2021

Tijdens de reis staat alles in het teken van ontspanning en meditatie. Ensemble Oerknal gaat voor in een collectief luisterritueel. En er is hypnotiserende pianomuziek van Morton Feldman. Uiteraard is het evenement geheel corona-proof. 

Oerknal speelt Sonic meditations van Pauline Oliveros
Componist Pauline Oliveros was de grondlegger van deep listening, een rituele, aandachtige luisterhouding. Haar ‘sonic meditations’ zijn korte poëtische tekstopdrachten, muziek beschouwde ze als een ‘welkom bijproduct’: het ging haar om bewustzijnsverandering, samenzijn, ontspanning. Iedereen mocht meedoen. Dus neem je instrument mee voor een collectieve oefening in deep listening met de avonturiers van Oerknal – een ensemble dat het ongehoorde altijd op de hielen zit met o.a. Raphaella Engelsberg (viool), Jellantsje de Vries (viool), Christian Smith (percussie) en Gregory Charette (keyboard).

Tomoko Mukaiyama speelt For Bunita Marcus van Morton Feldman
For Bunita Marcus behoort met ongeveer vijf kwartier tot de kortere stukken uit Morton Feldmans late periode. Maar tijd bestaat eigenlijk niet in zijn hypnotische klankwereld, waarin niets én van alles lijkt te gebeuren en ieder nootje aan een eigen logica gehoorzaamt. Kunstenaar-pianiste Tomoko Mukaiyama is de gedroomde priesteres om dit ritueel te voltrekken.


Dagprogramma       Festival home

Oerknal
Oerknal