Helena Basilova (foto Marco Borggreve)

ROUTE 15 / 10:00 - 12:30

Oerknal - Helena Basilova
za 3 jul 2021 10:00 - 12:30
za 3 jul 2021
10:00 - 12:30
  • za 3 jul 2021
    10:00 - 12:30
    Hele Gebouw

Programma

Oerknal:
Pauline Oliveros Sonic Meditations

Helena Basilova:
Morton Feldman Triadic Memories

Uitvoerenden

Oerknal
Helena Basilova piano

Minimal Music Festival 2021

Tijdens de reis staat alles in het teken van ontspanning en meditatie. Ensemble Oerknal leidt een collectief luisterritueel. En er is hypnotiserende pianomuziek van Morton Feldman. Uiteraard is het evenement geheel corona-proof.

Oerknal speelt Sonic meditations van Pauline Oliveros
Componist Pauline Oliveros was de grondlegger van deep listening, een rituele, aandachtige luisterhouding. Haar ‘sonic meditations’ zijn korte poëtische tekstopdrachten, muziek beschouwde ze als een ‘welkom bijproduct’: het ging haar om bewustzijnsverandering, samenzijn, ontspanning. Iedereen mocht meedoen. Dus neem je instrument mee voor een collectieve oefening in deep listening met de avonturiers van Oerknal – een ensemble dat het ongehoorde altijd op de hielen zit met o.a. Raphaella Engelsberg (viool), Jellantsje de Vries (viool), Christian Smith (percussie) en Gregory Charette (keyboard).

Helena Basilova speelt Triadic memories van Morton Feldman
Morton Feldman, een reus van een kerel en een bulderende verhalenverteller, schreef fluisterzachte, zoekende filigraanmuziek. Triadic memories zag hij als een landschap om in te verdwalen. Pianiste Helena Basilova verbindt Feldmans verweesde klanken met ons huidige tijdsgewricht: zweven in een tijdloos heden, waar elk richtingsgevoel een illusie is.

Dagprogramma       Festival home

Oerknal
Oerknal