Tammo Hesselink

ROUTE 17 / 18:00 - 21:00

Slagwerk Den Haag - The Abysmal Cricket Orchestra - Tammo Hesselink
za 3 jul 2021 18:00 - 21:00
za 3 jul 2021
18:00 - 21:00
  • za 3 jul 2021
    18:00 - 21:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

The Abysmal Cricket Orchestra
Tammo Hesselink
Slagwerk Den Haag

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

The Abysmal Cricket Orchestra / Tammo Hesselink 
Ja, dat zijn echte krekels op het podium. Duizenden krekels. Ze zijn aan het werk: samen met een batterij synths spelen ze in The Abysmal Cricket Orchestra van Max Abysmal, de Australische Amsterdammer die met zijn eclectische sets al jaren een vaste waarde is in de elektronische underground. Max’ live impro-project vormt een double-bill met Tammo Hesselink, nog zo’n duizendpoot. Tammo speelt live werk in de stijl van zijn recente Ballet mécanique, een hypnotiserende soundtrack bij de gelijknamige dadaïstische kunstfilm uit 1924. Oftewel: een organisch transformerende trip van scherpe mechanische klanken en gelaagde drumpatronen.

Slagwerk Den Haag speelt Interludes van Philip Glass
Minimalpionier Philip Glass behoeft geen introductie: zijn concertstukken, opera’s en filmmuziek hebben een miljoenenpubliek bereikt en de muziekgeschiedenis veranderd. Glass’ radicale vroege werk staat centraal in dit programma. De Nederlandse componist en Glass-bewonderaar Anthony Fiumara bewerkte stukken als Music in similar motion voor een onorthodox instrumentarium. Én Fiumara schreef speciaal voor Slagwerk Den Haag enkele commentaar stukken op de vroege Glass.


Dagprogramma       Festival home