Kaito Winse (foto Davide Belotti)

ROUTE 18 / 19:00 - 22:00

Slagwerk Den Haag - Kaito Winse - Eric Thielemans
za 3 jul 2021 19:00 - 22:00
za 3 jul 2021
19:00 - 22:00
  • za 3 jul 2021
    19:00 - 22:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

Kaito Winse / Eric Thielemans
Slagwerk Den Haag

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Kaito Winse / Eric Thielemans
Kaito Winse is een griot uit Burkina Faso. Een griot is een West-Afrikaanse minstreel, een historicus-lofzanger die de overlevering bewaakt. Met extatische zang, mondharp, ‘talking drum’ en fluitspel richt hij zich tot de voorouders. Vorig jaar maakte zijn debuut-cd Kaladounia (‘Hier is de wereld’) grote indruk. In het Minimal Music Festival deelt Kaito Winse het slot met de Belgische jazzdrummer Eric Thielemans, een avonturier en muzikale vrijdenker die in zijn spel altijd op zoek is naar de openbaring. 

Slagwerk Den Haag speelt Interludes van Philip Glass
Minimalpionier Philip Glass behoeft geen introductie: zijn concertstukken, opera’s en filmmuziek hebben een miljoenenpubliek bereikt en de muziekgeschiedenis veranderd. Glass’ radicale vroege werk staat centraal in dit programma. De Nederlandse componist en Glass-bewonderaar Anthony Fiumara bewerkte stukken als Music in similar motion voor een onorthodox instrumentarium. Én Fiumara schreef speciaal voor Slagwerk Den Haag enkele commentaar stukken op de vroege Glass.


Dagprogramma       Festival home