Charlemagne Palestine (foto Stephan Wyckoff)

ROUTE 19 / 20:00 - 23:00

Charlemagne Palestine - Kaito Winse - Eric Thielemans
za 3 jul 2021 20:00 - 23:00
za 3 jul 2021
20:00 - 23:00
  • za 3 jul 2021
    20:00 - 23:00
    Hele Gebouw

Uitvoerenden

Kaito Winse / Eric Thielemans
Charlemagne Palestine

Minimal Music Festival 2021

De lichten zijn uit. Een gids met een zaklamp neemt je mee door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziek, optredens, performance en geluidskunst. Onderweg stuit je op verschillende installaties, theaterervaringen en muziekoptredens. De route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Kaito Winse / Eric Thielemans
Kaito Winse is een griot uit Burkina Faso. Een griot is een West-Afrikaanse minstreel, een historicus-lofzanger die de overlevering bewaakt. Met extatische zang, mondharp, ‘talking drum’ en fluitspel richt hij zich tot de voorouders.  Vorig jaar maakte zijn debuut-cd Kaladounia (‘Hier is de wereld’) grote indruk. In het Minimal Music Festival deelt Kaito Winse het slot met de Belgische jazzdrummer Eric Thielemans, een avonturier en muzikale vrijdenker die in zijn spel altijd op zoek is naar de openbaring. 

Charlemagne Palestine
De Amerikaan Charlemagne Palestine is een minimal-pionier van het eerste uur, vergelijkbaar met zijn iets oudere generatiegenoten La Monte Young, Terry Riley en Philip Glass. In de jaren 70 improviseerde Palestine dagelijks urenlang op de beiaard van de St. Thomas Church aan Fifth Avenue in New York. Twintig jaar wijdde hij zich uitsluitend aan beeldende kunst. Palestine reist vanuit zijn woonplaats Brussel de wereld rond om zijn beeldschone muziek ten gehore te brengen – vergezeld van een roedel knuffeldieren.

> Lees portret van Charlemagne Palestine

Dagprogramma       Festival home