Quatuor Danel (foto Marco Borggreve)

Dertig jaar Quatuor Danel

Quatuor Danel + François-Frédéric Guy + Pascal Moraguès + Clemens Hagen
zo 30 jan 2022 13:15 - 15:45
zo 30 jan 2022
13:15 - 15:45
  • zo 30 jan 2022
    13:15 - 15:45
    Geannuleerd

Programma

Dmitri Sjostakovitsj Pianokwintet in g (met François-Frédéric Guy)
Wolfgang Amadeus Mozart Klarinetkwintet in A KV 581 (met Pascal Moraguès) 
Franz Schubert Strijkkwintet in C D 956 (met Clemens Hagen)

Uitvoerenden

Quatuor Danel:
Marc Danel viool
Gilles Millet viool
Vlad Bogdanas altviool 
Yovan Markovitch cello 

François-Frédéric Guy piano
Pascal Moraguès klarinet
Clemens Hagen cello

De hoogste toppen van de kamermuziek

De Strijkkwartet Biënnale 2022 is helaas geannuleerd in verband met de coronamaatregelen. Kaartkopers hebben bericht ontvangen over de afhandeling van hun aankoop.

Quatuor Danel bestaat dertig jaar in 2022 en viert zijn verjaardag in het Muziekgebouw, waar het al vaker bijzonder indrukwekkende concerten gaf. Samen met drie van hun favoriete medespelers bedwingen de kwartetleden vanavond de hoogste toppen van de kamermuziek. Drie kwintetten staan op het programma: Sjostakovitsj’ Pianokwintet met François-Frédéric Guy, Mozarts Klarinetkwintet met Pascal Moraguès en Schuberts Strijkkwintet met cellist Clemens Hagen van het Hagen Quartett.

Deze drie kwartetten zijn een apotheose van stijl, periode en taal. Onderling heel verschillend: Mozart is speels, zangerig en helder; Schubert wentelt zichzelf in romantische fantasieën en Sjostakovitsj zoekt en worstelt. Niet alleen een knappe prestatie – dit programma leest bijna als een compleet festival in één concert – maar vooral ook twee uur lang genieten van de allermooiste kamermuziek ooit geschreven. Een heel smakelijke verjaardagstraktatie van Quatuor Danel.

i.s.m.