Attacca Quartet (foto David Goddard)

Haydn & Shaw

Attacca Quartet
di 1 feb 2022 20:15 - 22:00
di 1 feb 2022
20:15 - 22:00
  • di 1 feb 2022
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd

Programma

Joseph Haydn uit Die Sieben Letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze: Introductie, Sonate I, Sonate II, Sonate III, Sonate IV, Sonate V, Sonate VI, Sonate VII, Il terremoto
Caroline Shaw uit Evergreen: Stem, Water, Root, Moss

Uitvoerenden

Attacca Quartet:
Amy Schroeder viool
Domenic Salerni viool
Nathan Schram altviool
Andrew Yee cello

Poëtische samensmelting van oud en nieuw

De Strijkkwartet Biënnale 2022 is helaas geannuleerd in verband met de coronamaatregelen. Kaartkopers hebben bericht ontvangen over de afhandeling van hun aankoop.

Het Attacca Quartet is een rijzende ster. De samenwerking met Pulitzer Prize-winnende componiste Caroline Shaw – een grootheid in de klassieke scene maar ook daarbuiten door haar universele taal en samenwerkingen met bijvoorbeeld Kanye West – leverde een Grammy op voor hun gezamenlijke album Orange. 

Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze is een monumentaal werk van Haydn en absoluut een van de hoogtepunten uit het strijkkwartetrepertoire. Het is de beleving van Jezus, die zijn laatste woorden aan het kruis uitspreekt. Hoewel Haydn in een tijd leefde van de ratio en de rede, roept dit werk, vooral door de uitvoering door het Attacca Quartet, juist een groot scala aan emoties op: hoop, wanhoop, liefde, verzoening, angst, berusting. Die sieben letzten Worte smelt poëtisch samen met het werk van Shaw, die in haar werk geïnspireerd wordt door Haydn.

 Attacca Quartet (foto David Goddard)
Attacca Quartet (foto David Goddard)