Urban Jazz Dance Company (foto Matt Haber)

Late Beethoven: Reimagined

Calder Quartet + Antoine Hunter & Zahna Simon (Urban Jazz Dance Company)
wo 2 feb 2022 22:30 - 23:30
wo 2 feb 2022
22:30 - 23:30
  • wo 2 feb 2022
    22:30 - 23:30
    Geannuleerd

Programma

Ludwig van Beethoven Strijkkwartet nr. 13 op. 130 met Grosse Fuge op. 133

Uitvoerenden

Calder Quartet:
Benjamin Jacobson viool
Tereza Stanislav viool
Jonathan Moerschel altviool
Eric Byers cello

Antoine Hunter dans en choreografie
Zahna Simon dans

Dansen op de trillingen van de muziek

De Strijkkwartet Biënnale 2022 is helaas geannuleerd in verband met de coronamaatregelen. Kaartkopers hebben bericht ontvangen over de afhandeling van hun aankoop.

Via trillingen de muziek voelen. Er wordt gezegd dat dat is hoe Beethoven kon blijven componeren toen hij doof werd. Dansers Antoine Hunter en Zahna Simon bewijzen tot in het extreme hoe goed dat mogelijk is. Hoewel ze doof zijn, hebben zij geleerd om de trillingen van de muziek te interpreteren, daarop complexe choreografieën te maken en zich zo via dans te uiten in een mix van jazzballet en urban dance. Daarmee heeft Antoine Hunter zich ontwikkeld tot een van de prominente voorvechters voor de positie van doven en slechthorenden. Samen met het Calder Quartet maken Antoine Hunter en Zahna Simon een choreografie op Beethovens Strijkkwartet opus 131 en de Grosse Fuge

De late kwartetten van Beethoven zijn als boeken van Murakami of Twin Peaks van David Lynch. We kunnen het maar tot op zekere hoogte begrijpen, maar juist dat mysterie van het onbereikbare, die geniale zweem van het bovenmenselijke, zorgt voor een onweerstaanbaar gevoel van fear of missing out. Een blijvende drang om te doorgronden.