Liza Ferschtman (foto: Jonathan Zizzo)

Slotconcert

St. Lawrence String Quartet + Liza Ferschtman + Tai Murray + Jennifer Stumm + Ivan Karizna
za 5 feb 2022 20:15 - 22:00
za 5 feb 2022
20:15 - 22:00
  • za 5 feb 2022
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd

Programma

Joseph Haydn Strijkkwartet nr. 63 op. 76 nr. 4 ‘Sonnenaufgang’
Osvaldo Golijov Octet (wereldpremière)
George Enescu Octet op. 7

Uitvoerenden

St. Lawrence String Quartet:
Geoff Nuttall viool
Owen Dalby viool
Lesley Robertson altviool
Christopher Costanza cello

Liza Ferschtman viool
Tai Murray viool
Jennifer Stumm altviool
Ivan Karizna cello

Een rijk en uitbundig slot met een wereldpremière van Golijov

De Strijkkwartet Biënnale 2022 is helaas geannuleerd in verband met de coronamaatregelen. Kaartkopers hebben bericht ontvangen over de afhandeling van hun aankoop.

Een octet heeft iets feestelijks: twee strijkkwartetten die samenkomen om samen muziek te maken – en dan is het repertoire voor octetten ook nog eens zo rijk en uitbundig. Rijk en uitbundig is dan ook de perfecte omschrijving voor het slotconcert van de derde Strijkkwartet Biënnale, met de wereldpremière van het Octet van Osvaldo Golijov, het Octet van Enescu en als amuse Haydns Sonnenaufgangsquartett.

Het St. Lawrence String Quartet speelt samen met Liza Ferschtman. Om haar kwartet te completeren koos zij voor Tai Murray, Jennifer Stumm en Ivan Karizna. Juist met die combinatie, van een strijkkwartet dat al dertig jaar samenspeelt en een kwartet van stersolisten, speelt Osvaldo Golijov in zijn nieuwe Octet. In het Enescu-octet is iedereen in feite een solist. Een immens en indrukwekkend werk met virtuoze partijen dat als een rollercoaster doordendert.