CÁNTICO V*

A. Crespo Barba
zo 14 nov 2021 18:00 - 18:30
zo 14 nov 2021
18:00 - 18:30
  • zo 14 nov 2021
    18:00 - 18:30
    Kleine Zaal

Programma

A. Crespo Barba Cántico V*

Uitvoerenden

A. Crespo Barba zang, electronica, compositie
Mateja Drev video, toneelbeeld

Terug naar de wortels van de flamenco. De jonge Spaans-Nederlandse componist A. Crespo Barba is opgegroeid met het mysterie van de flamencomuziek, el arte jondo, ‘de diepe kunst’, zoals ze in Spanje wordt genoemd. Een fascinatie die hij nog immer koestert, ook in zijn eigen, vaak fysieke performances en composities. 

In Cántico V* - zijn meest persoonlijke werk, aldus de componist zelf - reflecteert hij op de rol van de flamencozanger- vertolker van de ‘cante jondo’-  zelfs als hij of zij er even het zwijgen toe doet. Met een elektronische soundscape en een hypnotische performance dringt Crespo Barba door tot de kern van de flamenco als oorspronkelijke, radicale muziekstijl. Crespo Barba voert zijn indringende, uiterst expressieve performance zelf uit. Samen met de Sloveense beeldend kunstenaar Mateja Drev zorgt Crespo Barba ook voor het video- en podiumdesign van de voorstelling.

Crespo Barba studeerde cum laude af bij componist Robin de Raaff en volgde lessen bij Toshio Hosokawa en Peter Eötvös. In 2019 won Crespo Barba de studentencompositie-wedstrijd tijdens de Buma New Music Conference en als prijs mocht hij een nieuw werk presenteren tijdens November Music 2020, dat de Flamenco Biënnale met veel plezier presenteert op haar 8ste editie in het Muziekgebouw Amsterdam.

Onderdeel van