We Shall Overcome

Gospelfestival Amsterdam
za 18 feb 2023 20:15 - 22:20
za 18 feb 2023
20:15 - 22:20
  • za 18 feb 2023
    20:15 - 22:20
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Uitvoerenden

Giovanca Ostiana zang
Damien Sneed
zang, piano 
Alicia Peters-Jordan, Markita Knight, Tiffany Stevenson, Dwight Dissels zang
Wazzup Singers
Elisha Amonoo-Neizer piano
Gershwin Bonevacia, Uchaindani Watson spoken word
Brandon Delagraentiss presentatie

Een tribute aan Martin Luther King

De strijd van Martin Luther King is wereldwijd nog steeds actueel, ook in Nederland. Gospelfestival Amsterdam brengt daarom dit muzikaal eerbetoon aan hem met prachtige gospelmuziek en spoken word. Swing op muziek uit alle hoeken van de Afro-Amerikaanse traditie. Muziek die kracht en hoop gaf aan generaties van zwarte Amerikanen. En het erfgoed van een miljoen Nederlanders, voortgekomen uit ons trans-Atlantische slavernijverleden.

Deze avond treedt de crème de la crème van de internationale én Nederlandse gospel op. De Amerikaanse gospelzanger, componist en pianist Damien Sneed werkte met grootheden als Aretha Franklin, Stevie Wonder en Diana Ross. Hij brengt zijn band mee, met daarin o.a. sterzangeres Tiffany Stevenson (Jessie J., Mary Mary, The Clark Sisters, Sunday Choir albums Kanye West). Uit Nederland hoor je zangeres en presentatrice Giovanca Ostiana, Dwight Dissels (The Voice), Elisha Amonoo-Neizer (Matthijs Gaat Door) en gospelkoor Wazzup Singers uit Amsterdam Zuidoost. De Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia en winnares van de Martin Luther King Performance 2022 Uchaindani Watson, spreken over empowerment en gelijkheid. Het concert wordt gepresenteerd door gospelster Brandon Delagraentiss.

Een concert in het kader van Martin Luther Kingday, Black History Month en de gospeltentoonstelling Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop in Museum Catharijneconvent.

I.s.m. Museum Catharijneconvent

In bezit van een Stadspas met Groene Stip? Klik dan hier voor een prachtige aanbieding!