foto: Peter Lodder

Stories from the East

Nederlands Blazers Ensemble, Mohsen Namjoo + Sahand Sahebdivani
wo 11 okt 2023 20:15 - 21:30
wo 11 okt 2023
20:15 - 21:30
  • wo 11 okt 2023
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Liederen en verhalen uit Iran

21.45 uur / Entreehal / Naprogramma

Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble (NBE)
Mohsen Namjoo
zang, setar
Sahand Sahebdivani verteller

 

Voorstelling vol hoop op een nieuwe wereld

Van een optreden door het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) word ik altijd blij. Niet omdat het zo’n vrolijke boel is, maar omdat deze club me met hun oprechte van ‘hart-tot-hart-spel’ altijd weet te raken.

Eindhovens Dagblad over Stories from the East (2016)

In 2016 bracht het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) hun geliefde programma Stemmen uit het Oosten. Nu is er weer een kans deze bijzondere voorstelling over oorlog, vluchten en hoop op een nieuwe wereld mee te maken. Met niemand minder dan de levende legende Mohsen Namjoo, een van Irans meest controversiële hedendaagse singer-songwriters, door de New York Times geprezen als de Bob Dylan van Iran. 

Verteller Sahand Sahebdivani brengt de aangrijpende verhalen tot leven die zijn ouders als politiek vluchtelingen achterlieten in Iran. ‘Als je je vaderland ontvlucht, kun je je verhalen dan inpakken en meenemen?’ Samen met de twee bijzondere solisten geeft het NBE antwoord op deze vraag.

Stories from the East vervangt het aangekondigde concertprogramma American Roots, dat wegens persoonlijke omstandigheden van gastartiest Pura Fé helaas is komen te vervallen. Kaartkopers ontvangen bericht.