Nymphéas Trombone Quartet (foto Foppe Schut)

Matricale

Nymphéas Trombone Quartet
za 19 aug 2023 20:00 - 21:00
za 19 aug 2023
20:00 - 21:00
  • za 19 aug 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / Alberta Balsam (dj)

20:00 - 21:00 / concert
Cipriano de Rore / Giovanni Bassano La bella netta ignuda (arr. Niels Jacobs)
Philippe Verdelot Con soave parlar (arr. Wilco Kamminga)
Philippe Verdelot Se mai provasti donna (arr. Arjan Linker)
Philippe Verdelot Fuggi, fuggi, cor mio! (arr. Arjan Linker)
Josquin Desprez Mille regretz (arr. Arjan Linker)
Giovanni Rovetta O Maria (arr. Arjan Linker)
Georgische traditional Tsmindao Ghmerto (arr. Arjan Linker)
Giovanni Gabrieli Canzon seconda a quattro (arr. Niels Jacobs)
Apollonio Maiello nieuw werk
Ramin Amin Tafreshi nieuw werk
Primo Ish-Hurwitz nieuw werk
Arjan Linker nieuw werk

21:00 - 22:00 / Alberta Balsam (dj)

Uitvoerenden

Nymphéas Trombone Quartet:
Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan tenortrombone

Trombonemuziek van de renaissance tot vandaag

Wanneer vier trombones samensmelten ontstaat een timbre dat zich moeilijk laat beschrijven. Je moet het horen – en voelen. Het jonge Nymphéas Trombone Quartet uit Amsterdam biedt daar vanavond een uitgelezen kans voor. In hun programma Matricale klinkt de alleroudste én allernieuwste authentieke muziek voor trombonekwartet, van prachtige madrigalen uit de renaissance tot speciaal voor Nymphéas geschreven stukken waarvan de inkt nauwelijks droog is. Warm, romig, sonoor – luister vooral zelf.

De vier mannen zijn boezemvrienden en studeerden samen aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2018 richtten ze Nymphéas op. Het kwartet heeft zich vernoemd naar de beroemde schilderijen van waterlelies (‘nymphéas’ in het Frans) die Claude Monet maakte. Geen toevallige keuze, want de leden delen een voorliefde voor impressionistische Franse muziek. Die is hoorbaar in hun eigen arrangementen van muziek van onder meer Josquin Deprez en Philippe Verdelot en de door hen beïnvloede Giovanni Gabrieli. Daarnaast is Arjan Linker een van de componisten van wie nieuw oorspronkelijk werk klinkt.

i.s.m.


Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.