Antonii Baryshevskyi (foto Elza Zherebchuk)

Frontberichten: pianomuziek uit Oekraïne

Antonii Baryshevskyi
za 26 aug 2023 20:00 - 21:00
za 26 aug 2023
20:00 - 21:00
  • za 26 aug 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / Alberta Balsam (dj)

20:00 - 21:00 / concert
Borys Lyatoshynsky Maestoso e con fermezza, Vellutato assai en Tempestoso uit Reflections
Borys Lyatoshynsky Prelude op. 38 nr. 1
Borys Lyatoshynsky 5 Preludes op. 44 
Valentyn Silvestrov Allegro vivace uit Kitsch Music
Valentyn Silvestrov Sonate nr. 2 
Svyatoslav Lunyov selectie uit Mardongs
Maxim Shalygin Etude ‘Au vent sur la pointe des pieds’

21:00 - 22:00 / Alberta Balsam (dj)

Toppianist speelt vier generaties Oekraïense muziek

De Oekraïense pianist Antonii Baryshevskyi is niet alleen een uitmuntend musicus, de huidige omstandigheden hebben hem ook tot boodschapper gemaakt. In alle werken op Baryshevskyi’s volledig Oekraïense programma resoneert de rampzalige oorlog die gevoerd wordt tegen zijn vaderland. De jongste, Maxim Shalygin (1985), woont en werkt al jaren in Nederland. De beroemdste, Valentyn Silvestrov (1937), ontvluchtte Kyiv kort na de Russische inval.

Borys Lyatoshynskyi (1895-1968) was Silvestrovs leraar en een van de voornaamste Oekraïense componisten van de Sovjettijd. Van Svyatoslav Lunyov (1964) speelt Baryshevskyi enkele delen uit de omvangrijke cyclus Mardongs. De cyclus is geïnspireerd op een gelijknamig verhaal van de Russische schrijver Victor Pelevin over de diepe indruk die bepaalde mensen nalaten in het collectieve geheugen. Alle delen uit deze cyclus hebben een geboortedatum als titel: zo verwijst ’16.(?)12.1770’ naar Beethoven, profeet van de vrijheid, wiens exacte geboortedag onzeker is.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.