Florian Boesch (foto Andreas Weiss)

Levensernst en levenslust

Florian Boesch + Malcolm Martineau
zo 29 sep 2024 20:15 - 22:00
zo 29 sep 2024
20:15 - 22:00
  • zo 29 sep 2024
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

Programma

Johannes Brahms Vier ernste Gesänge
Robert Schumann Dichterliebe

Uitvoerenden

Florian Boesch bariton
Malcolm Martineau piano

Twee grote romantische liedcycli van Brahms en Schumann

Hij is zo langzamerhand dé publiekslieveling van de serie Grote Zangers: Florian Boesch. Hij komt hier met grote regelmaat, evenals Malcolm Martineau, een van de bekendste liedbegeleiders ter wereld. Boesch is liedzanger pur sang, niet een operazanger die lied ‘erbij’ doet. Zijn agenda is voor het lied gereserveerd. Vandaag twee beroemde liedcycli. Brahms over de vergankelijkheid van het leven; Schumanns Dichterliebe is de juichkreet van een dolverliefd man. 

Brahms koos voor zijn Vier ernste Gesänge teksten uit het Oude Testament. Plus één uit het Nieuwe, een inspirerende tekst van de apostel Paulus over ‘geloof, hoop en liefde’. In 1840 beleefde Robert Schumann het mooiste jaar van zijn leven. Net gehuwd met Clara, uitte hij zijn onstuitbaar geluk in maar liefst 138 liederen. Voor Dichterliebe selecteerde hij daaruit de zestien mooiste. Hoor toch hoe teer alleen al dat lied Im wunderschönen Monat Mai is.

Classical Album of the Week: 'This is as fine a recorded performance of Dichterliebe as any released in recent years.' ★★★★ – The Guardian