Atem (foto Bowie Verschuuren)

Atem

Silbersee
za 23 nov 2024 11:30 - 12:30
za 23 nov 2024
11:30 - 12:30
  • za 23 nov 2024
    11:30 - 12:30
    Kleine Zaal
  • Let op: kies kaarttype "Deelnemer" voor een yogaplaats

Programma

Mindfulnessvoorstelling met improvisaties door Elisabeth Hetherington en muziek van Morton Feldman, Hildegard von Bingen en anderen

Uitvoerenden

Silbersee:
Elisabeth Hetherington concept, performer
Wouter Snoei componist, geluidsontwerp
Romain Bischoff muzikale dramaturgie 

Muzikale mindfulness-ervaring op een yogamat

Atem is een meditatieve ervaring op het snijvlak van performance en ritueel met ademhaling als basis en als bron van alle harmonie. Bezoekers kunnen deelnemen op yogamatten rondom sopraan Elisabeth Hetherington. Door met haar mee te ademen, te neuriën en te bewegen, zijn zij deel van de voorstelling. Voor wie wil, zijn er ook gewone zitplaatsen beschikbaar. Klankmagiër Wouter Snoei tovert het Muziekgebouw voor de gelegenheid om tot een natuurkapel. Gedragen door al deze elementen improviseert Hetherington, maar zingt ook werk van Morton Feldman en Hildegard von Bingen.

 

Silbersee is al jaren een vaste waarde in het Muziekgebouw. Geworteld in de opera, van Claudio Monteverdi tot Karlheinz Stockhausen, zet het de deuren open voor eigenzinnige talenten uit uiteenlopende genres en disciplines om voorstellingen te maken over de wereld van nu. 

NB. Er zijn twee soorten kaarten voor de voorstelling. Kaarttype "Deelnemer" is voor bezoekers die op yogamatten rondom sopraan Elisabeth Hetherington plaatsnemen. Kaarttype "Normaal" is voor publiek dat voorkeur heeft voor een reguliere zitplaats. De vroegboekkorting is alleen van toepassing op kaarttype "Normaal". 

 

LET OP: er is geen kleedruimte. Voor yogamatjes wordt gezorgd.

Elisabeth Hetherington (foto Nathalie Hennis)
Elisabeth Hetherington (foto Nathalie Hennis)