Noura Hodhodi, Jurgis Kubilius, Mehmet İlhan Gazioğlu & Björn Pinxter

Inspired by Bruckner 00

Score Collective
zo 15 sep 2024 10:30 - 11:15
zo 15 sep 2024
10:30 - 11:15
  • zo 15 sep 2024
    10:30 - 11:15
    Grote Zaal

Programma

Noura Hodhodi, Mehmet İlhan Gazioğlu, Jurgis Kubilius, Björn Pinxter (Compositiestudenten Conservatorium van Amsterdam) Vier nieuwe werken (wereldpremières) naar Studiesymfonie in f van Anton Bruckner 

Uitvoerenden

Score Collective
César Ramos Hernández
dirigent

De symfonie van de toekomst door vier conservatoriumstudenten

Vier studenten van het Conservatorium van Amsterdam schrijven een werk geïnspireerd door de Studiesymfonie van Anton Bruckner. Die vierdelige symfonie bevat net als Bruckners andere werk een schat aan ideeën en motieven om uit te putten. Een speciaal voor Bruckner Casco uitgebreid Score Collective biedt het instrumentarium dat de jonge componisten tot hun beschikking hebben. Spannende nieuwe muziek van de jongste lichting componisten. Wie weet, de Bruckners van de toekomst.

Naast zijn Nulde symfonie en de symfonieën met de nummers één tot en met negen schreef Anton Bruckner nog een symfonie. Deze zogenaamde Studiesymfonie in f , ook wel Symfonie nr. 00 genoemd, ontstond in 1863. Hij sloot er zijn compositiestudie bij Otto Kitzler mee af. Het is geen ‘jeugdsymfonie’. Bruckner was 39 toen hij het werk schreef, maar het heeft alle sporen van een studie. Al is overal de latere Bruckner te herkennen. Het is aan de conservatoriumstudenten om hier hun voordeel mee te doen.