Holland Festival

jun 2023 / Internationaal podiumkunstenfestival

In juni 2023 vindt de 76e editie van het Holland Festival plaats in en om Amsterdam. De associate artist voor deze editie is muzikant en beeldend kunstenaar ANOHNI.

Met haar werk kaart ze vragen aan als: ‘Kunnen we ons een verandering van ons traject voorstellen, met meer vrouwelijke, minder patriarchale vormen van bestuur? Kunnen wij als Europeanen erkennen dat onze nalatenschap van wereldwijde verovering, slavernij en ontginning van grondstoffen de aarde naar een breekpunt heeft gedreven? ANOHNI zal zelf niet live optreden, in het festival zal nieuw en bestaand werk van haar te zien zijn.

Het Holland Festival werkt voor het vijfde jaar op rij samen met associate artists die worden betrokken bij de totstandkoming van een deel van het festivalprogramma. Naast dit programma met en rondom de associate artist brengt het Holland Festival werk van andere spraakmakende en relevante internationale kunstenaars. 

Programma

De voorstellingen die in het Muziekgebouw plaatsvinden vind je hieronder. Het hele Holland Festivalprogramma staat op www.hollandfestival.nl