Vizma Zvaigzne

Echoes of Nothing

Maandelijks randprogramma i.s.m. Conservatorium van Amsterdam

Geïnspireerd door de quote ‘Every something is an echo of nothing’ van componist John Cage cureren drie studenten van het Conservatorium van Amsterdam (Dániel Bolba, Agostinho Sequeira en Vizma Zvaigzne) een eigen concertserie.

Maandelijks zijn er bijzondere out-of-the-box miniconcerten in de Entreehal van het Muziekgebouw en 4’33 grand café, vooraf en/of na afloop van het concert in de Grote Zaal. De miniconcerten reflecteren op concerten uit de programmering in de Grote Zaal en bieden een nieuw perspectief op de concertervaring.

Dániel Bolba is een Hongaars/Portugese slagwerker. Hij rondde onlangs zijn Bachelorstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij nu zijn Master voortzet met twee hoofdvakken, Klassiek Slagwerk en Live Electronics. Dániel is prijswinnaar bij verschillende concoursen. Zo behaalde hij onder meer een eervolle vermelding in het Grachtenconcours en prijzen bij Jovens Solista da Metropolitana en 21st Century Art Competition for young performance. Dániel had het voorrecht om samen te werken met onder meer Arnold Marinissen in het Muziekgebouw, Arno Bornkamp, Dominique Vleeshouwers en Emil Kuyumcuyan in Muziekgebouw Eindhoven, en Ludovico Asnaghi in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Dániel richt zich met name op kamer-/ensemblemuziek en experimentele hedendaagse muziek. Zo nam hij deel aan projecten met Asko|Schönberg, Remix Ensemble (PT) en Eklekto Ensemble (CH). Momenteel is hij lid van het Amsterdam Modern Orkest.

De Letse mezzosopraan Vizma Zvaigzne is een veelzijdig musicus en is in het bijzonder geïnteresseerd in interdisciplinaire projecten en samenwerkingen. Momenteel studeert Vizma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeanne-Michèle Charbonnet. Vizma is een veelgevraagd vertolker van hedendaagse muziek en werkt graag samen met componisten om nieuwe werken tot leven te brengen. In seizoen 22-23 tourt ze o.a. met haar kamermuziekensemble Duo AUSMA door Letland en Duitsland met het nieuwe geënsceneerde recital NINGHE – slaapliedjes & verhalen, melk & koffiebonen, neemt ze muziek op van Evija Skuķe voor de Letse Radio 3, en debuteert in de rol van Carmen op het festival Crea Escena in Vila-real in Spanje. In 2023 verschijnt ook het debuutalbum van Duo AUSMA bij GENUIN Classics.

Agostinho Sequeira was in 2020 de winnaar van de Tromp International Percussion Competition en ontving ook de publieksprijs en de Jan Pustjens persprijs. Ook won hij de eerste prijs in de categorie slagwerk solo van de “Young Musician Competition” en werd aansluitend uitgeroepen tot Portugese Jonge Musicus van het Jaar. Agostinho begon zijn percussiestudie in Lissabon aan de Metropolitana muziekschool en studeert sinds 2016 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nick Woud, Arnold Marinissen, Peter Prommel, Rachel Zang, Richard Jansen, Marijn Korff de Gidts, Ramon Lormans, Bence Major Mark Braafhart en Laurent Warnier. Afgelopen jaar nam hij deel aan een Erasmusprogramma aan het Conservatoire Superieur de Musique et Danse de Lyon. Agostinho trad al op als solist met het belangrijkste symfonieorkest van Portugal, het Gulbenkian orkest, het Metropolitana blaasorkest, het Metropolitana Symphony Orchestra, het Orquestra Ensemble en het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam.

Concerten met Echoes of Nothing randprogramma

David Reiland (Jean-Baptiste Millot)

Swinging Thirties

Symfonieorkest Vlaanderen, Frank Braley + Eric Le Sage

zo 14 mei 2023 20:15 - 21:50
Jan Michiels

Een alternatieve paaswake

Jan Michiels

do 6 apr 2023 20:15 - 21:45
Nanook (beeld Eye Filmmuseum)

Nanook of the North (1922)

New European Ensemble

wo 1 mrt 2023 20:15 - 21:35
Jörg Widmann (foto Marco Borggreve)

Wereldpremière van Widmann

Ruysdael Kwartet + Jörg Widmann

wo 8 feb 2023 20:15 - 22:00
Mari + Momo Kodama (foto Jean-Baptiste Millot)

Van Bach tot Eötvös

Momo + Mari Kodama

za 7 jan 2023 20:15 - 21:55
Nicholas Milne (foto Tom Visser Design)

De tranen van Dowland

Musicall Humors

wo 7 dec 2022 20:15 - 21:35
Lina + Paül Refree (foto Augusto Brázio)

De eigentijdse Amália Rodrigues

Lina_Raül Refree

zo 27 nov 2022 20:15 - 21:20