foto Marieke Wijntjes

Echoes of Nothing

Maandelijks randprogramma i.s.m. Conservatorium van Amsterdam

Geïnspireerd door de quote ‘Every something is an echo of nothing’ van componist John Cage cureren drie studenten van het Conservatorium van Amsterdam (Dániel Bolba, Lisa Schreiber en Sean Haid) een eigen concertserie.

Maandelijks zijn er bijzondere out-of-the-box miniconcerten in de Entreehal van het Muziekgebouw en 4’33 grand café, vooraf en/of na afloop van het concert in de Grote Zaal. De miniconcerten reflecteren op concerten uit de programmering in de Grote Zaal en bieden een nieuw perspectief op de concertervaring.

De Portugees-Hongaarse percussionist Dániel Bolba voltooide zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en rondt momenteel een dubbele masteropleiding Percussie en Live Electronics af onder leiding van Arnold Marinissen, Xi Zhang en Jos Zwaanenburg. Hij werkte samen met musici als Arnold Marinissen, Arno Bornkamp en Dominique Vleeshouwers. Bolba geeft les in het Reach Out-programma van het Conservatorium van Amsterdam, is programmeur bij Muziekgebouw aan 't IJ als onderdeel van het project Echoes of Nothing, en werkte samen met ensembles zoals AskoISchönberg, Remix Ensemble, Ensemble Intercontinental Competition en Ensemble Modern Academy. Hij is de winnaar van diverse internationale competities, waaronder de Tomarimbando Competitie, Beira Interior International Percussion Competition en de Portugese prijs voor jonge muzikanten in 2023.

“Door geheime kracht bezielt”, zo omschreef Markus Stockhausen het spel van de jonge Duitse saxofonist Lisa Schreiber (2000). Lisa, opgegroeid in het Zwarte Woud, studeert sinds 2018 aan het Conservatorium van Amsterdam bij de Nederlandse saxofooncoryfee Arno Bornkamp. Ze won de 3e prijs in het Prinses Christina Concours en een laureaat van Classic Young Masters. Met haar ensemble Dokwerk Saxophone Quartet behaalde ze de 1e prijs van de Internationale Competitie Vítor Santos in Portugal. In 2023 nam het saxofoonkwartet hun debuut-cd Intersections op, met uitsluitend hedendaagse composities. Als solist en kamermusicus van ondermeer het jong NBE, treedt Lisa op in gerenommeerde zalen zoals het Concertgebouw, De Doelen en Muziekgebouw aan 't IJ.

De Canadese countertenor Sean Haid onderscheidt zich door zijn plezier, creativiteit en muzikale inzet. Hij volgt momenteel een Master of Music in Klassieke Zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Hoogtepunten van zijn recente carrière omvatten AER, een solo opera voor het Opera Forward Festival, Händels Messiah in Montréal en de understudy van Orphée in Orphée+ met Edmonton Opera. Sean was artist-in-residence bij het Banff Centre for Arts and Creativity Program in Canada. Zijn concertoptredens variëren van Tapestry Opera in Toronto tot optredens met Rosa Barocca Orchestra in Calgary. In het seizoen 2023/24 staan debuutoptredens in het Muziekgebouw aan 't IJ en andere voorstellingen op het programma, onder andere met Score Collective en recitals in Amsterdam, Montréal en Ottawa. Sean wordt vertegenwoordigd door Forbes International Artists.

Concerten met Echoes of Nothing randprogramma

Kronos Quartet + Sam Green (foto Nacion Imago)

A Thousand Thoughts

Kronos Quartet + Sam Green

za 25 mei 2024 20:15 - 22:00
Steve Reich (foto Jake Blakesberg)

City Life

Asko|Schönberg

do 18 apr 2024 20:15 - 21:45
Heather Pinkham

Music for Empty Spaces

Heather Pinkham

do 28 mrt 2024 20:15 - 21:25
Louis Andriessen (foto Marco Borggreve)

85 jaar Andriessen

I SOLISTI

do 22 feb 2024 20:15 - 21:45
The World's Wife - Ragazze Quartet + Lucia Lucas © Nichon Glerum

The World's Wife

Ragazze Quartet + Lucia Lucas

do 11 jan 2024 20:15 - 21:30
Het Collectief (foto Eduardus Lee)

Cinquantenaires van de zotheid

Het Collectief

do 7 dec 2023 20:15 - 21:30