Wie is wie?

Ragged Music Festival 2023

Pavel Kolesnikov
piano

Pavel Kolesnikov werd geboren in Siberië en woont tegenwoordig in Londen. Zijn grote doorbraak beleefde hij in 2012 met zijn sensationele winst in de prestigieuze Honens International Piano Competition. Naar aanleiding van zijn debuut in Wigmore Hall in Londen in 2014, noemde de Telegraph zijn recital in een zeldzame 5-sterren-recensie 'een van de meest gedenkwaardige gebeurtenissen in Londen van de laatste tijd'.

Hij treedt regelmatig op met andere musici, waaronder pianist Samson Tsoy, cellist Narek Akhnazarian en het Hermes String Quartet. Met violist Lawrence Power nam hij alle viool- en altvioolsonates van Johannes Brahms op. In 2019 startte hij samen met Samson Tsoy het Ragged Music Festival in Londen en ontving datzelfde jaar ook de Critics' Circle Young Talent Award voor piano, voor zijn hoogst originele interpretaties en artistieke visie.

Concerten met Pavel
Zaterdag 29 april: 15.00 uur + 19.30 uur + 22.15 uur
Zondag 30 april: 11.00 uur + 15.00 uur + 19.30 uur + 22.15 uur


foto: Eva VermandelSamson Tsoy

piano

Pianist Samson Tsoy werd geboren in Kazakhstan, en heeft London sinds 2011 als thuisbasis. Hij wordt alom geprezen om zijn intense interpretaties en zijn nimmer aflatende zoektocht naar onbetreden paden. Zo organiseerde hij recentelijk twee grootschalige projecten op een voormalig parkeerterrein in Zuidoost-London, samen met de Amerikaanse beeldend kunstenaar Richard Serra en het Philharmonia Orchestra: Tsoy voerde op één avond twee pianoconcerten van Brahms uit, en Prometheus van Skrjabin. De Guardian schaarde zijn optreden onder de beste van 2020 en 2021. Onder Tsoys mentoren bevinden zich Elisabeth Leonskaja en Maria João Pires. Hij is ook een gepassioneerd hardloper.

Concerten met Samson
Zaterdag 29 april: 15.00 uur + 19.30 uur 
Zondag 30 april: 11.00 uur + 15.00 uur + 19.30 uur + 22.15 uur

foto: Joss McKinleyElena Stikhina
sopraan

Zangeres Elena Stikhina studeerde aan het Conservatorium van Moskou en maakte in 2017 haar debuut in het Mariinsky Theater als Salomé. Voor deze uitvoering ontving ze de Russische operaprijs Onegin en de theaterprijs de Gouden Sofit van Sint-Petersburg. Daarna werd ze gelijk opgenomen in het operagezelschap. Ze is veelgevraagd door operahuizen in Europa en de VS en maakte in 2019 haar debuut op de Salzburger Festspiele in de titelrol van Cherubini's opera Medea.

Concerten met Elena
Zaterdag 29 april: 19.30 uur
Zondag 30 april: 15.00 uur + 19.30 uur


foto: Ilya KorotkovMario Brunello

cello

Cellist Mario Brunello won als eerste Italiaan de Tjaikovskiprijs in Moskou in 1986. Als solist werkte hij met dirigenten als Claudio Abbado, Valeri Gergiev, Antonio Pappano en Ton Koopman. Daarnaast is hij een hartstochtelijke kamermusicus. Hij herontdekte de violoncello piccolo, een populair instrument uit de 17e en 18e eeuw, en nam daarmee 3 cd's op met meesterwerken van Bach, die oorspronkelijk voor viool waren geschreven. De opname Sonar in Ottava met hetzelfde instrument samen met violist Giuliano Carmignola werd door BBC Music Magazine beoordeeld als een van de beste opnames in 2020.

Concerten met Mario
Zaterdag 29 april: 15.00 uur + 19.30 uur + 22.15 uur
Zondag 30 april: 15.00 uur + 19.30 uur


foto: Gianni RizzottiAlina Ibragimova
viool

De veelzijdigheid van violiste Alina Ibragimova blijkt wel uit haar repertoire van barok tot hedendaags en de beheersing van zowel moderne als historische instrumenten. Dit seizoen speelt ze met verschillende orkesten o.l.v. Robin Ticciati concerten van Jörg Widmann, Béla Bartók, Sergej Prokofjev en Felix Mendelssohn en begint ze aan een 2-jarige Mozartcyclus met het Kammerorchester Basel en Kristian Bezuidenhout.

Samen met pianist Cédric Tiberghien blijft ze concerten geven in Europa en Noord-Amerika. De opname uit 2020 met vioolconcerten van Dmitri Sjotakovitsj samen met het State Academy Symphony Orchestra of Russia o.l.v. Vladimir Jurowski ontving een Gramphone Editor's Choice, Diapason d'Or en was een van de Discs of the Year van Times.

Concerten met Alina
Zaterdag 29 april: 15.00 uur + 19.30 uur + 22.15 uur
Zondag 30 april: 15.00 uur + 19.30 uur


foto: Eva VermandelSlagwerk Den Haag

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Naast het traditionele instrumentenarsenaal spelen de multi-inzetbare slagwerkers ook op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten. In hun projecten reflecteren de musici op de nieuwste ontwikkelingen en zoeken zij naar het onontdekte.

Concert met Slagwerk Den Haag
Zaterdag 29 april: 22.15 uur


foto: Gerrit SchreursEva Vermandel
beeldend kunstenaar

Eva Vermandel onderzoekt met haar verstilde, pure en vaak surrealistische werken hoe we de wereld waarnemen, waarbij ze de aandacht vestigt op het alledaagse door de 'normaliteit' ervan te doorbreken. Haar werk bevindt zich in de collecties van de V&A (Londen), de National Portrait Gallery (Londen) en de National Galleries of Scotland (Edinburgh).

Naast haar autonome artistieke praktijk, werkt Vermandel in opdracht als redactionele portretfotograaf en aan internationale langetermijnprojecten, met name met de IJslandse band Sigur Rós en het Sydney Festival. Ze werd geboren in België en woont sinds 1996 in Londen.


foto: Joss McKinley