Vrijdag 2 juli

Minimal Music Festival 2021

Geluid zorgt voor een fysieke en mentale ervaring. In culturen over de hele wereld is muziek een drijvende kracht bij ceremonieën en overgangsrituelen, omdat ze lichaam en geest in een extatische of meditatieve staat kan brengen. Van spirituele liederen uit al-Andalus tot mystieke soefimuziek uit het oude Perzië: het Minimal Music Festival zet de poorten open naar een andere dimensie.

Een groot deel van het programma komt tot stand in nauwe samenwerking met het Mystic Festival Rotterdam, het jaarlijkse festival voor soefimuziek en -cultuur. Het soefisme is de mystieke islam, beroemd om zijn dansende derwisjen en poëtische vertellingen en vieringen van spirituele dimensies. Verder bundelt het Amsterdams Andalusisch Orkest zijn krachten met zangtalent Salah Eddine Mesbah in hypnotiserende liederen. En Maâlem Reda Stitou, meestermusicus van de gnawa, brengt zijn opzwepende trancemuziek naar Amsterdam.

Behalve enkele muziekoptredens kom je tijdens de reis door het Muziekgebouw nog veel meer tegen: installaties, theatrale interventies, geluidskunst. Laat je verrassen! Let op: iedere route is uniek en biedt een zorgvuldig samengesteld programma. Je ziet dus niet alle optredens die vandaag geprogrammeerd staan.

Interview Shervin Nekuee
Lees het interview met Shervin Nekuee, artistiek leider van Mystic Festival Rotterdam, over Mystic Night in het Minimal Music Festival

Deze dag komt tot stand in samenwerking met Mystic Festival Rotterdam.

 • ROUTE 12 / 23:00 - 2:00

  Bhajan Bhoy - Maalem Reda Stitou
  vr 2 jul 2021

  Maâlem Reda Stitou is een levende legende van de gnawa: opzwepende trancemuziek. En Bhajan Bhoy brengt psychedelische gitaarmagie.

 • ROUTE 11 / 22:00 - 1:00

  Bhajan Bhoy - Maalem Reda Stitou
  vr 2 jul 2021

  Maâlem Reda Stitou is een levende legende van de gnawa: opzwepende trancemuziek. En Bhajan Bhoy brengt psychedelische gitaarmagie.

 • ROUTE 10 / 20:00 - 23:00

  Dareyn - Ghaeth Almaghoot e.a. - Mozaïek Ensemble & Bas Gaakeer
  vr 2 jul 2021

  Een avontuurlijke samenwerking tussen oost en west. Een Syrisch trio dat verbinding en vervoering zoekt. En een Syrisch ensemble met een Nederlandse gitarist.

 • ROUTE 9 / 19:00 - 22:00

  Anatolian Mystics - Amsterdams Andalusisch Orkest - Ghaeth Almaghoot e.a.
  vr 2 jul 2021

  Mystieke liederen uit Anatolië, ud- en fluitmuziek uit Syrië én spirituele Andalusische muziek.

 • ROUTE 8 / 18:00 - 21:00

  Ali Safavian, Kamal Hors Ensemble, Anass Habib e.a.
  vr 2 jul 2021

  Een transcendente cocktail van poëzie en spirituele liederen door het Amsterdams Andalusisch Orkest en zanger Salah Eddine Mesbah. Perzische sprookjesmuziek van duizend-en-één nacht. En de Marokkaanse zanger en udspeler Kamal Hors is een geboren communicator.

 • ROUTE 7 / 17:00 - 20:00

  Bilyana - Salah Eddine Mesbah & Amsterdams Andalusisch Orkest - Rumi ensemble
  vr 2 jul 2021

  Een transcendente cocktail van poëzie en spirituele liederen door het Amsterdams Andalusisch Orkest en zanger Salah Eddine Mesbah. En het Rumi Ensemble put uit de bron van zijn naamgever, de legendarische dichter en soefimysticus.