Vrijdag 2 juli

Minimal Music Festival 2021

Geluid zorgt voor een fysieke en mentale ervaring. In culturen over de hele wereld is muziek een drijvende kracht bij ceremonieën en overgangsrituelen, omdat ze lichaam en geest in een extatische of meditatieve staat kan brengen. Van spirituele liederen uit al-Andalus tot mystieke soefimuziek uit het oude Perzië: het Minimal Music Festival zet de poorten open naar een andere dimensie.

Een groot deel van het programma komt tot stand in nauwe samenwerking met het Mystic Festival Rotterdam, het jaarlijkse festival voor soefimuziek en -cultuur. Het soefisme is de mystieke islam, beroemd om zijn dansende derwisjen en poëtische vertellingen en vieringen van spirituele dimensies. Verder bundelt het Amsterdams Andalusisch Orkest zijn krachten met zangtalent Salah Eddine Mesbah in hypnotiserende liederen. En Maâlem Reda Stitou, meestermusicus van de gnawa, brengt zijn opzwepende trancemuziek naar Amsterdam.

Behalve enkele muziekoptredens kom je tijdens de reis door het Muziekgebouw nog veel meer tegen: installaties, theatrale interventies, geluidskunst. Laat je verrassen! Let op: iedere route is uniek en biedt een zorgvuldig samengesteld programma. Je ziet dus niet alle optredens die vandaag geprogrammeerd staan.

Interview Shervin Nekuee
Lees het interview met Shervin Nekuee, artistiek leider van Mystic Festival Rotterdam, over Mystic Night in het Minimal Music Festival

Deze dag komt tot stand in samenwerking met Mystic Festival Rotterdam.