SoundLAB

Unieke workshops met de wonderlijkste instrumenten

Het Muziekgebouw beschikt over een unieke collectie van wel 100 eigenaardige, superinteressante en speciaal voor ons ontworpen muziekinstrumenten. Iedereen kan er muziek mee maken! We organiseren bijna dagelijks SoundLAB-workshops voor kinderen, jongeren, volwassenen, scholen, verjaardagsfeestjes en meer. In no-time bespeel je de instrumenten met elkaar!

Bekijk alle workshopdata


In het SoundLAB speel je op wonderlijke instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk. Het doel van de workshop is om te  experimenteren met klanken, de lol te ervaren van het zelf muziek maken, en op een creatieve manier nieuwe muziekstukken te bedenken. Dat gebeurt tijdens openbare workshops voor kinderen en volwassenen, en op een dag en tijd in overleg ook voor schoolklassen, naschoolse opvang en verjaardagsfeestjes.


Enkele bijzondere instrumenten uit ons SoundLAB

Foto's: Mirte Slaats

Workshops voor kinderen met volwassenen

Onder de noemer Maak Muziek! organiseren wij diverse workshops voor kinderen tussen 7 en 12 jaar samen met volwassenen. Iedereen kan hieraan meedoen. Tijdens festivals in het Muziekgebouw hebben we vaak speciale workshops, die inhoudelijk aansluiten bij het festival.

In anderhalf uur tijd bedenk je samen met alle deelnemers van de workshop een nieuw muziekstuk, dat je aan het einde presenteert. Een superleuke en unieke ervaring - voor bijvoorbeeld families - waarvoor je niets van muziek hoeft te weten. Tip: goed te combineren met  Open je Oren-concerten.

Prijs 
Kind € 8,50
Volwassene € 9,50

Bekijk workshopdata

Workshops SoundLAB voor volwassenen

Op iedere tweede zondag van de maand (15:00 - 16:30) organiseren we workshops SoundLAB speciaal  voor volwassenen.

In de workshop doe je al experimenterend ervaring op met geluidskunst, muzikale improvisatie, elektronische muziek en componeren. Noten lezen of een instrument kunnen bespelen is niet nodig: een unieke ervaring! 

Prijs
Per persoon € 9,50

Data
> Overzicht van alle workshop SoundLAB voor volwassenen

SoundLAB op Reis

Drumpad-paneel van de SLOR (foto Martina Simkovicova)

Om zoveel mogelijk mensen met onze bijzondere instrumenten kennis te laten maken, heeft Muziekgebouw SoundLAB op Reis ontwikkeld. Zo kunnen ook scholen en geïnteresseerden die niet naar het Muziekgebouw kunnen afreizen, experimenteren met onze bijzondere instrumenten. 

Voor deze workshops is een speciale reiseditie van het SoundLAB ontwikkeld: de SLOR (Sound LAB Op Reis). Deze bestaat vier panelen met kleine ingebouwde synthesizers en een versterker. Je kunt er ook allerlei bijzondere SoundLAB-instrumenten op aansluiten, waarmee deelnemers samen met een SoundLAB-workshopleider hun eigen composities kunnen maken. Zomaar in hun eigen omgeving!

SLOR stond al bij o.a. WOW Amsterdam, AZC/Stichting de Vrolijkheid en het Big Bang Festival in Enschede.

Meer informatie en reserveren

Je eigen verjaardagsfeestje 7+

verjaardagsfeestje SoundLAB

De leukste manier om je verjaardag te vieren: een SoundLAB-workshop met je eigen vrienden en vriendinnen op een datum en tijd in overleg. Het muziekstuk dat je samen maakt, nemen we op zodat je er thuis ook nog naar kunt luisteren.

Prijs € 120 voor 8 kinderen, daarna per extra kind € 12,50.

Meer informatie en reserveren >


Workshops voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs

De nieuwe workshops SoundLAB organiseren wij ook voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. In deze workshops maken leerlingen in groepjes onder ervaren en enthousiaste begeleiding een eigen compositie.

> Meer informatie primair onderwijs
> Meer informatie voortgezet onderwijs

Bekijk de folder

Bedankt!

SoundLAB is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Vrienden van het Muziekgebouw.