Lonneke van Straalen (foto Merlijn Doomernik)

Open je Oren met violiste Lonneke van Straalen (8+)

Presentatie: Jennifer Muntslag
zo 21 nov 2021 15:00 - 16:00
zo 21 nov 2021
15:00 - 16:00
  • zo 21 nov 2021
    15:00 - 16:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

15.00 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Muziek van Ludwig van Beethoven, Thomas Beijer en Jeffrey Bruinsma

16.15 – 17.00 uur / Atriumzaal / InstrumentenLAB
Na afloop van het concert kunnen kinderen samen met docenten van Muziekschool Amsterdam verschillende instrumenten uitproberen

Uitvoerenden

Lonneke van Straalen viool
Margot Kolodziej viool
Liselot Blomaard altviool
Kalle de Bie cello
Bas Vliegenthart contrabas
Laetitia Gerards sopraan

Klassieke muziek met onweerstaanbare energie

De grote droom van violiste Lonneke van Straalen kwam in 2017 uit toen zij startte met haar eigen orkest Pynarello. Een rebellenclub van avontuurlijke musici die een wind van vernieuwing laat waaien door de klassieke muziek. Klassieke muziek is vaak meer dan honderd jaar oud, maar in dit concert laten vijf musici uit Pynarello horen en zien hoe fris die muziek ook nu nog kan klinken.Ook al bestaat Pynarello nog maar kort, het maakte al veel indruk op publiek en pers met zijn vernieuwende aanpak. Grote symfonieën speelt Pynarello zonder bladmuziek en zonder dirigent. En dat is best knap. In januari 2020 gaf Pynarello nog een concert in het Muziekgebouw met de wereldberoemde Negende symfonie van Antonín Dvořák, kijk maar naar het filmpje onderaan de pagina.

Presentatie: Jennifer Muntslag
Jennifer Muntslag neemt voor dit concert de presentatie over van Dieuwertje Blok, die helaas is verhinderd. Jennifer verzorgt als MC Groove Beest ook onze Groove Beest school- & familieconcerten in het Bimhuis.

Randprogramma
InstrumentenLAB i.s.m. Muziekschool Amsterdam (16.15 uur  in Atriumzaal)

Mooi hè, al die instrumenten? 
Wil jij  ook wel eens zo’n instrument uitproberen? Dat kan! Kom na afloop van het Open je Oren-concert naar het InstrumentenLAB. Daar liggen de instrumenten die je vandaag ziet en hoort voor jou klaar, en nog meer! Je kunt zelf, samen met docenten van  Muziekschool Amsterdam, strijken, tokkelen  of blazen. Meedoen is helemaal gratis!

Tip: Breid je bezoek, voor nog meer muzikaal plezier, uit met de SoundLAB Workshop om 13.00 uur.

Het geplande voorprogramma door The Youngsters om 14.30 uur in de Entreehal kan vanwege de nieuwste coronamaatregelen helaas niet doorgaan.