Gabi + U.S. Girls

The Rest Is Noise
ma 18 mei 2015 20:30 - 22:50
ma 18 mei 2015
20:30 - 22:50
  • ma 18 mei 2015
    20:30 - 22:50
    Kleine Zaal

Programma

19.30/ Zaal open
20.30/ Gabi
/ U.S. Girls

Na en voor het concert draait DJ Toby op het Foyerdeck.

Uitvoerenden

Gabi
toetsenist
percussionist

U.S. Girls

Op haar debuutplaat Sympathy is nauwelijks meer te horen dan Gabi’s stem. Door middel van loops en echo bouwt ze haar operastem uit tot indrukwekkende, minimale composities. Hierbij wordt ze ondersteund door spaarzame lagen van strijkers en blazers, die als drones haar stem in de lucht houden. De fenomenale productie van het album was in handen van Oneohtrix Point Never, die het album ook uitbracht op zijn eigen label Software.

Het geluid van haar album roept op momenten R Plus Seven van Oneohtrix Point Never in herinnering, vooral door het gebruik van verknipte vocalen en perfecte digitale productie. Op andere momenten dringen de viool en viola zich heel even op en herinnert het album aan klassieke kamermuziek, een andere referentiepunt voor Gabi. Bij haar liveoptredens komen deze twee elementen op indrukwekkende wijze bij elkaar, met een glansrol voor haar stem en begeleid door toetsen en percussie.

U.S. Girls is de artiestennaam van de Amerikaanse multidisciplinair kunstenaar Meg Remy. Haar muziek heeft zich sinds 2008 ontwikkeld van rauwe 4-sporen esthetiek tot schaamteloos persoonlijke art-pop. Vrijgevochten feminisme en een door en door maatschappijkritische blik. Zij vormen de kern van Remy's werk. Zo ook op haar laatste dub-achtige single ‘Damn that Valley’, uitgebracht door 4AD. Zo vertolkt ze met haar karakteristieke stem een intieme en ongemakkelijke innerlijke monoloog van een Amerikaanse oorlogsweduwe.

DJ Toby draait voor en na het concert op het Foyerdeck.
 

 
Leden van Subbacultcha! kunnen gratis naar dit concert.
 

  Ga naar de Facebook event page van The Rest is Noise.

Dubbelconcert: indrukwekkende, minimale composities met stem, loops en echo + experimentele art-pop