King Britt presents: To Unprotect & Subserve

Muziekgebouw aan de Ring
zo 5 feb 2017 20:00 - 23:00
zo 5 feb 2017
20:00 - 23:00
  • zo 5 feb 2017
    20:00 - 23:00
    De School

Muziekgebouw aan de Ring is de gezamenlijke concertserie van The Rest is Noise en De School waar we belangwekkende eigentijdse artiesten presenteren. Vanavond presenteert King Britt zijn urgente To Unprotect and Subserve.

King James Britt uit Philadelphia heeft als artiest onder vele namen muziek uitgebracht. Hij begon in de vroege jaren 90 met ambitieuze releases op het snijvlak van funk, jazz en hip hop. Sinds 2012 heeft hij als Fhloston Paradigm een thuisbasis gevonden op Hyperdub, het label van Kode9. To Unprotect and Subserve, voor het eerst uitgevoerd tijdens de protesten in Ferguson voor de Black Lives Matters beweging, is King Britts intens emotionele, vaak desoriënterende performance waarin hij het politiegeweld tegen Afro-Amerikanen verwerkt.

Geïnspireerd op science-fiction en Afrofuturisme, confronteert King Britt ons met de verontrustende realiteit van de hedendaagse Afro-Amerikaanse ervaring. In een klanklandschap van sirenes, dialogen tussen politiemensen en zijn kenmerkend krachtige muziek, die net als van zijn held Sun Ra uit een andere tijd en ruimte lijkt te komen, valideert King Britt de black existence.

Voor en na het concert draait Tammo Hesselink