Ere Lievonen
zo 13 mei 2018 11:00 - 12:00

Ere Lievonen + Anne Veinberg

Laboratonium 3
13 mei
11:00 - 12:00
  • zo 13 mei 2018
    11:00 - 12:00
    Kleine Zaal

Ook dit seizoen organiseert Stichting Huygens-Fokker weer een concert vol nieuwe composities en experimenten voor 31-toonsorgel, 96-toonspiano, laptop & electronics, waarbij de klank van met name het Fokker-orgel via de modernste elektronische technieken wordt omgevormd en uitgebreid. Zo staat op het programma een nieuwe compositie van de Nederlands/Amerikaanse componist Ned McGowan, waarbij een ontstemd straatorgeltje uit Mexico wordt gesimuleerd.

Daarnaast zal trompettist Hans Leeuw met zijn electrumpet 'live' geharmoniseerde klanken laten horen, begeleid door het 31-toonsorgel. Op het programma zal tevens een speciaal voor het Fokker-orgel geschreven compositie van de Zuid-Afrikaanse componist Michael Blake staan, waarin duidelijk post-minimalistische en Afrikaanse klanken te bespeuren zijn. Ook keert het duo Off<>zz in de Kleine Zaal terug, waarbij Anne Veinberg nu de 96-toons Carrillo-piano bespeelt en Felipe Noriega de muziek wederom van electronische geluiden voorziet. Een langverwacht nieuw werk van de Nederlandse componist van electronische muziek René Uijlenhoet, waarin boventoonklanken een hoofdrol zullen spelen, zal ook op het programma staan. Evenals een nieuwe impro-compositie van gitarist Melle Weijters, die met zijn MIDI-gitaar de indrukwekkende optelakkoorden van Adriaan Fokker op het 31-toonsorgel zal laten klinken.

Vaste Fokker-organist Ere Lievonen speelt tussendoor nog twee nieuwe korte werken van zowel de Amerikaanse componist John L. Baker als de Finse componist Juhani T. Vesikkala. Kortom, een bonte ochtend vol experimenten en verrassingen tijdens dit derde laboratonium!

Nieuwe composities en elektronische experimenten 

Programma

Ned McGowan Organillero
Off<>zz nieuw werk
Hans Leeuw nieuw werk
Michael Blake Symphony No 2 ("Tshikona")
René Uijlenhoet Leo's Observatorium
Melle Weijters No Strings Attached
John L. Baker Symmetrical Designs No. 6c
Juhani T. Vesikkala na´níshkad

Uitvoerenden

Ere Lievonen Fokker-orgel
Anne Veinberg Carrillo-piano
Hans Leeuw electrumpet
Diverse componisten laptop

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring